Infinity zwembad van 3 niveau’s in tuin in Rotterdam

Deze klant is zo tevreden en trots op zijn infinity zwembaden en het totale eindresultaat, dat hij zijn tuin heeft ingeschreven bij de landelijke tuinkijkdagen.

Een bouwkundig infinity zwembad van de hoogste klasse

Zo nu en dan komt er een klant in de showroom binnenlopen die precies weet wat hij / zij wil. Zo ook deze klant. De opdracht was “simpel”; de uitgeprinte foto van hun favoriete vakantiebestemming in Italië nabouwen. Maar dan in het hartje van Rotterdam, waar (nog) geen bergen zijn.
Bovenaan moet een vijver gebouwd worden waarvan het water over de rand loopt en in het zwembad beland. Het water van het zwembad moet vervolgens weer aan 2 zijden over de randsteen stromen waar het uiteindelijk in een weer lagergelegen vijver eindigt. Echter in werkelijkheid is dit allemaal fictief, want de 3 baden zijn 3 gesloten systemen met ieder hun eigen filtering en techniek.

Waarom jaren op een rij naar Italië afreizen voor dezelfde unieke vakantiebestemming als je het ook kunt nabouwen?

Drie keer één bouwkundig zwembad zonder rand met elk hun eigen uitdaging

Een zwembad zonder rand – een zogenaamd infinity bad – is een zwembad waarbij het water continue uit het bad lijkt te stromen. Dit is natuurlijk hartstikke mooi, speciaal, apart en uniek, maar op de achtergrond komen daar wel heel veel extra bouwkundig rekenwerk en werkzaamheden bij kijken. Dit nog los van de extra techniek in vergelijking met een skimmerzwembad.

Als er bijvoorbeeld 10 mensen tegelijk in het zwembad zitten, is het niet de bedoeling dat al het water rondom over de randstenen stroomt en verloren gaat. Want dan zou je elke keer na een zwemfeestje het zwembad weer bij moeten vullen. Daarom dient er een buffertank gebouwd te worden met de juiste afmetingen waar het water tijdelijk kan worden opgeslagen. Ook het water wat naar de buffertank loopt moet gravitair met 1 cm per meter afstand aflopen. Doe je dit niet lijkt het alsof je heel de zomer slurpende koikarpers in je tuin hebt zitten. En zo zijn er nog veel meer zaken waar je als zwembadbouwer rekening mee dient te houden.

Ook gezien de locatie diende er een sonderingsrapport gemaakt te worden en diende er heipalen geslagen te worden voor het zwembad. Aangezien de heimachine niet in de achtertuin kon komen diende de sloot voor aan huis gedempt te worden en moest er een boomchirurg aan te pas komen om een aantal bomen te verwijderen of van de nodige takken te ontdoen.

Een hele klus dus, maar geen klus gaat APP A Perfect Pool te ver.

Zelfs bij intensief gebruik gaat er geen zwembadwater verloren

Op het moment dat het lamellendek gesloten wordt bij een infinity bad moet het water niet meer over de rand lopen maar moet het water worden aangezogen via bronzen bodemputten. Om die reden moeten er automatische kleppen worden aangesloten die middels een compressor van stand veranderen. Als je dan ook nog een klant hebt die wensen als een lamellenafdekking in een hoekkapconstructie, RGB zwembadverlichting, automatisch backwashen, etc. wenst dan heb je een uitdaging! Maar dat maakt het bouwen van bijzondere bouwkundige zwembaden ook juist zo fijn.

Zowel in als rondom het infinity zwembaden is overal aan gedacht

Gaande de bouw van dit zwembad werden de wensen van – en rondom het bad met regelmaat bijgesteld door de klant. Voortschrijdend inzicht noemt men dat. Voor APP A Perfect Pool is dat geen enkel probleem, want wij denken graag mee met de klant en het gaat immers om het eindresultaat. En die mag er wezen zoal in bijgaande foto’s te zien.

Gedurende het hele project is er continu overleg geweest tussen ons als zwembadbouwer, de klant, de aannemer voor de bouwkundige werkzaamheden, de kunstenaar voor de schilderijen en ornamenten, de hovenier voor bestratingen en beplantingen etc. Af en toe moesten de agenda’s op elkaar worden afgestemd maar dat dit goed is gegaan blijkt wel uit het resultaat.

Deze klant is zo tevreden en trots op zijn infinity zwembaden en het totale eindresultaat, dat hij zijn tuin heeft ingeschreven bij de landelijke tuinkijkdagen waardoor ook u kunt komen genieten van deze prachtige locatie.

 • Afmeting bouwkundig zwembad: 10,0 x 5,0 meter, 1,60 meter wandhoogte

 • Alkorplan 3D Elegance zwembadfolie

 • Starline hoogbed zwembadfilter

 • OSF Automatische niveauregeling zwembadwater

 • EPS One automatische doseersysteem

 • Starline poolcontrol

 • Duratech Dura+30T warmtepomp

 • Aquadeck lamellendekking met aluminium look PolyCarbonaat lamellen

 • Maytronics Dolphin M400 zwembadrobot

Aan het woord

Hard werken wordt hier met de paplepel ingebracht. Welverdiend genieten is dan ook geen overbodige luxe, maar een must om bij te kunnen komen van de dagelijkse druk die op de werkvloer aanwezig kan zijn. Dat niet alleen wij daar zo over denken blijkt wel uit deze grappige foto’s van familie eend.

De noodzaak van een eerlijk advies

Een zwembad laten bouwen doe je waarschijnlijk maar één keer in je leven. Daarom is het essentieel dat je alle benodigde informatie ontvangt en weloverwogen de juiste keuze maakt. APP is al 20 jaar dé zwembadbouwer van Nederland & België. Dus zoek je ruime ervaring en een eerlijk advies? Bezoek dan eens geheel vrijblijvend onze showroom.

Waarom kiezen voor APP?

 • Grote showroom met demo-opstellingen

 • Van advies tot en met montage onder een dak

 • Eigen service monteurs in Nederland & België