Zodiac Freerider RF 5400 iQ is de draadloze AI zwembadrobot die iedereen wil hebben! 

Ontdek de eerste snoerloze AI zwembadrobot. De Zodiac Freerider RF 5400 iQ met krachtige lithium-ion batterij voor ultieme vrijheid en een fantastisch schoon zwembad. Maar wees gewaarschuwd! Wanneer je klaar bent met lezen wil jij er ook een.

 • 2024 Model

 • Draadloos / accu

 • Bodem, wand en waterlijn

 • PVC-borstel

Ontdek de draadloze Zodiac Freerider RF 5400 IQ

Zodiac is een toonaangevend merk gespecialiseerd in zwembadapparatuur. De snoerloze Freerider RF 5400 iQ zwembadrobot is Zodiac nieuwste parade paardje. Deze baanbrekende robot, elimineert het nummer één obstakel waar enthousiaste zwembadrobot-fans – soms letterlijk – over struikelen: de kabel. Aangedreven door een krachtige lithium-ionbatterij, opereert de Freerider geheel zelfstandig. Een volledige reinigingscyclus duurt 2,5 uur en de totale oplaadtijd slechts 4 uur. Of jouw zwembad nu groot of klein is, rechthoekig of onregelmatig, de zwembadrobot manoeuvreert behendig door elk hoekje. Dit allemaal dankzij het cyclonische zuigsysteem.

Om het allemaal nog mooier te maken, geeft de bijbehorende iAquaLink-app je realtime inzicht in de batterijstatus. Ook ontvang je in de app meldingen voor maximale controle en optimaal gebruiksgemak. Met de RF 5400 iQ komt de jarenlange ervaring, toewijding, kwaliteit en vergaande expertise van Zodiac samen in één zwembadrobot.

zodiac zwembad zwembadrobot vooraanzicht

Zodiac Freerider RF 5400 IQ in de spotlight

Zodiac Freerider RF 5400 IQ is een unieke zwembadrobot in elk opzicht. Daarom verdient hij het om een momentje te stralen in de spotlight. Bekijk hem eens goed. Waarschijnlijk snap je nu wel waarom iedere zwembadeigenaar er een wil hebben. Maar is de Freerider RF 5400 IQ ook precies dé robot die jij zoekt? Deze en al jouw andere vragen beantwoorden we uitvoerig op deze pagina.

zwembadrobot accu lithium ion batterij

Alle specificaties van de RF 5400 IQ

In de spotlight hierboven kun je de Zodiac Freerider RF 5400 IQ al even goed bewonderen. En zeg eens eerlijk, ..is het geen plaatje? Maar deze zwembadrobot heeft meer te bieden dan goede looks. Daarom duiken we nu diep in de technische – en alle andere specificaties van misschien ook wel jouw nieuwe schoonmaakheld. 

TECHNISCHE SPECIFICATIES

BATTERIJ-SPECIFICATIES

FILTERSPECIFICATIES

BEDIENINGSSPECIFICATIES

BEVEILIGINGSSPECIFICATIES

EXTRA INFORMATIE VAN EEN ZWEMBADROBOT-SPECIALIST VAN APP

Sommige specificaties behoeven wellicht extra toelichting. Maar wanneer je na het lezen van onderstaande opsomming tóch nog vragen hebt, neem dan gewoon even contact op met één van de zwembadrobot-specialisten van A Perfect Pool – APP. Want wij adviseren je graag bij het kiezen van die ene perfecte zwembadrobot.

 • De dubbele filtratie gebruik je vooral in de wintermaanden of bij de eerste opstart voor het nieuwe seizoen

 • Hoe kleiner het getal – 60ù – hoe fijner het filter

 • Door het batterijbeheersysteem kan deze Zodiac zwembadrobot probleemloos op het laadstation blijven zonder de batterij te beschadigen

 • Batterij-units zijn te koop als spareparts en zelfs goedkoper dan de gemiddelde robot batterij

4 Redenen om voor de Zodiac Freerider RF 5400 IQ te kiezen:

De Zodiac Freerider RF 5400 IQ ziet er fantastisch uit. Ook technisch gezien is het een uniek schoonmaakwonder zoals je hierboven hebt gezien. Twijfel je toch nog of deze zwembadrobot het helemaal is voor jou? Hieronder lees je 4 redenen die jouw twijfel doen verdwijnen als sneeuw voor de zon. Alhoewel – “Als het vuil in je zwembad.” – is voor de Freerider natuurlijk een meer passende vergelijking.

De Freerider neemt het zware werk van je over

Wanneer je deze zwembadrobot overweegt te kopen, ben je hoogstwaarschijnlijk op zoek naar een combinatie van gemak, efficiëntie en technologische superioriteit? In dat geval hebben we goed nieuws: De Zodiac Freerider RF 5400 IQ heeft het allemaal. Waarom zou je je zelf nog in het zweet werken als deze robot het met liefde en plezier vóór je doet? Dus gun jij jezelf – en je zwembad – alleen het allerbeste, dan is deze robot toch zeker het overwegen waard. 

zodiac accessoires smartlink app bericht wanneer robot klaar is

Met de Zodiac Freerider RF 5400 IQ creëer je een écht onderhoudsvrij zwembad 

Terwijl de robot zich ontfermt over het schoonmaken van je zwembad besteed jij je tijd, geheel zorgeloos, aan andere activiteiten. Dus volg de trend van de moderne zwembadeigenaar en laat de technologie slim vóór je werken.

zodiac freerider review robot uit water tillen en opbergen

Ga voor superschoon door de RF 5400 innovatieve IQ-technologie

Zoals je inmiddels al wel door hebt is de Zodiac Freerider RF 5400 IQ niet zomaar een zwembadrobot. De Freerider is uitgerust met tal van geavanceerde functies. Dit zorgt er onder andere voor dat hij geen enkel hoekje of randje in jouw bad overslaat. Is dit precies wat je wilt ga dan naar de webshop en stop de Zodiac Freerider RF 5400 IQ in je winkelmandje. Jouw zwembad zal dan het gehele zwemseizoen stralen als nooit tevoren.

zwembadrobot rond zwembad schoonmaak strategie

Een speciaal voor jou op maat gemaakte schoonmaakstrategie

Simpelweg ergens tegenaan botsen om pas dan van richting te veranderen is met de Zodiac Freerider RF 5400 IQ een gepasseerd station. Want de Zodiac Freerider draagt een geavanceerd systeem dat de vorm en inhoud van jouw zwembad scant. Op basis van de verzamelde informatie bepaalt de Zodiac Freerider de ideale schoonmaakstrategie. Deze unieke op maat gemaakte strategie wordt dus speciaal voor jouw zwembad ontwikkelt. Compleet met schoonmaakprogramma’s en unieke cycli. Dit allemaal met één duidelijk doel: jou keer op keer laten zien hoe mooi en schoon jouw zwembad is.

Al overtuigd dat de Zodiac Freerider dé robot is voor jou?

Bestel hem dan eenvoudig in onze webshop. Heb je nog vragen, geen enkel probleem. Lees in dat geval nog rustig even verder. Of neem contact op. Dit kan in de showroom, telefonisch of middels het contactformulier. Ook dan zul je merken dat wij dagelijks voor je klaar staan om jou te helpen met het maken van de perfecte keuze.

Installeren van de Zodiac Freerider RF 5400 IQ

Dat de Zodiac Freerider RF 5400 IQ jouw zwembad zonder omkijken op een veilige manier perfect reinigt mag inmiddels duidelijk zijn. Maar voor het zover is moet je de zwembadrobot installeren en koppelen aan je smartphone. Gelukkig is dit veel eenvoudiger dan het klinkt.

De Quick Start functie regelt het allemaal

 • Laad de batterij volledig op voor je de Zodiac Freerider voor het eerst opstart

 • Activeer de Quick Start functie

 • Doorloop alle stappen om jouw zwembadrobot te koppelen met je smartphone  

zwembadrobot aan de rand van zwembad
freerider filter onderdelen.jpg

Gebruiken en bedienen van de Zodiac Freerider RF 5400 IQ is kinderspel

Na de installatie is het tijd voor de eerste schoonmaakbeurt. Maar hoe pak je dat aan in de praktijk? Die vraag wordt hieronder beantwoord. En zoals je zult lezen kan het niet veel eenvoudiger dan dit.

De Smart Coverage functie stelt het meest ideale programma samen

 • Check via de app het batterijpercentage.

 • Selecteer de Smart Coverage functie voor de eerste schoonmaakbeurt

 • Laat de robot verticaal te water en beweeg hem om eventuele luchtbellen te verwijderen

 • De Zodiac Freerider scant je bad en stelt een uniek maatwerk reinigingsprogramma op

 • Vanaf dit punt gaat de schoonmaak volledig automatisch

 • Afhankelijk van de afmetingen / vorm van jouw zwembad duurt dit 1 uur tot 2,5 uur

Voor elke volgende schoonmaakbeurt selecteer je het maatwerk – of een van de andere reinigingsprogramma’s. Vanaf dit punt gaat de schoonmaak volledig automatisch. Afhankelijk van de afmetingen / vorm van jouw zwembad en het door jou geselecteerde programma duurt dit maximaal 2,5 uur.

zodiac freerider bovenkant

De Zodiac Freerider RF 5400 IQ vraagt minimale aandacht

Wanneer de Zodiac Freerider zijn schoonmaakcyclus heeft voltooid, haal je hem uit het water. De Freerider meld zich dan aan de waterlijn. Je hebt dan 10 minuten de tijd om hem vanaf de waterlijn uit het water te tillen. Ben je te laat? Geen probleem. De Freerider is ook voorzien van een handige haak om hem zo alsnog vanaf de bodem op te vissen. Volg daarna deze eenvoudige stappen dan blijft jouw robot vrolijk en tevreden zijn werk doen. 

 • Maak de robot droog

 • Maak de filters schoon

 • Plaats de robot op het laadstation tot de volgende schoonmaakbeurt

Naast standaard onderhoud heb je geen omkijken want zelfs het laden van de batterij stopt automatisch

Het feit dat de Freerider in het laadstation kan blijven staan is echt een unieke feature vergeleken met andere zwembadrobots in de markt. Want wanneer de batterij vol is stopt het laden volledig automatisch. Hierdoor kan hij dus gewoon blijven staan tot de volgende schoonmaakbeurt. Naast even droog maken en de filters afspoelen heb je er dus echt totaal geen omkijken naar.

zodiac zwembadrobot onderdelen robot klaar om opgeladen te worden
zodiac freerider rf 5400 iq zwembadrobot bezig met opladen
EXTRA INFORMATIE VAN EEN ZWEMBADROBOT-SPECIALIST VAN APP

Zoals je heb gelezen schittert de Zodiac Freerider RF 5400 IQ niet alleen in schoonmaakkwaliteiten. Ook de installatie en het gebruik zijn eenvoudig en het onderhoud is minimaal. Houd je rekening met onderstaande punten, dan heb je jarenlang plezier van de Freerider.

 • Het goed onderhouden van de rubbers verlengt de levensduur

 • Freerider niet gebruiken tijdens chloorshock of andere agressieve waterbehandelingen

jeroen houdt zodiac freerider vast

De RF 5400 IQ vergeleken met andere zwembadrobots

Wanneer de APP zwembadrobot-wizard jou deze schoonmaakheld voorstelt, is iedereen bij A Perfect Pool – APP ervan overtuigd dat jij absoluut tevreden gaat zijn met de prestaties van de Zodiac Freerider RF 5400 IQ. Maar om er zeker van te zijn dat jij een volledig beeld hebt van alle eigenschappen sommen we ze hieronder toch nog even op.

Plus en minpunten op een rij:

 • Duurzaam doordat te vervangen onderdelen opvallend betaalbaar zijn

 • Volledig draadloos

 • Ongeëvenaard in het perfect schoonmaken van jouw bodem, wand en waterlijn

 • Super eenvoudig te installeren en te gebruiken

 • Lichtgewicht dus geen caddy nodig

 • Tal van intelligente functies die samen met IQ technologie zorgen voor een schoner zwembad dan ooit te voren

 • Download en koppel de iAqualink-app om alle functies te gebruiken

 • Werkt zelfstandig en communiceert met jou via de app

 • Tot 3 jaar garantie

zodiac freerider rf 5400 iq op bodem zwembad
zwembadrobot aanbieding logo freerider onder het water van een zwembad

Klantervaringen met de RF 5400 IQ

Uiteraard ben je niet de eerste die de Zodiac Freerider overweegt. En je zal ook zeker niet de laatste zijn. Want bij A Perfect Pool – APP merken we dat iedereen die via de APP-Zwembadrobot-Wizard voor de Zodiac Freerider RF 5400 IQ is gevallen enthousiast is.

Zeer gebruiksvriendelijk en beschikt over een zeer fijne filtratie.

De eerste ervaring is uitstekend: gemakkelijk in gebruik en simpel te reinigen. Geen gedoe meer met verwarde kabels. Perfect voor een zwembad van 4×8. Een uitmuntend product. Handig oplaadstation en een klein spiegeltje waardoor je de laadstatus kunt zien zonder te bukken is een leuke toevoeging.

Precies zoals de verkoper beschreven heeft. Het feit dat hij draadloos is, is werkelijk fantastisch.

Garantie en service en Zodiac’s klantondersteuning

Zodiac garandeert de goede werking van haar producten. Zodiac begrijpt ook dat de aankoop van een zwembadrobot een investering is. Daarom zet het bedrijf alles op alles om ervoor te zorgen dat jij tevreden bent – en blijft – met jouw Zodiac Freerider RF 5400 IQ. Hieronder lees je een korte samenvatting van de garantievoorwaarden. Wil je zeker weten dat je altijd de meest actuele informatie leest bekijk dat de ZODIAC POOL CARE PRODUCTGARANTIES op de Zodiac-website.

Fabrieksgarantie op de Freerider RF 5400 IQ

 • Zodiac waarborgt een goede werking van haar producten

 • De producten zijn conform hun technische specificaties, vrij van materiaal- of fabricagefouten

 • Standaard 2 jaar garantie, wanneer je de Zodiac Freerider koppeld met de iAquelink-app komt hier 1 jaar bij

Gegarandeerd vele jaren genieten van je Zodiac Freerider

 • Elk Zodiac-product komt met een garantie op onderdelen en arbeid voor een specifieke periode ingaande vanaf de factuurdatum

 • Reserveonderdelen zijn beschikbaar gedurende de volledige verkoopperiode van het product en nog minstens 5 jaar daarna

Veilig Zodiac-producten kopen doe je bij A Perfect Pool – APP

Mocht je onverhoopt problemen ondervinden met je Zodiac Freerider RF 5400 IQ kun je rekenen op de specialisten van APP. Dit voor een diagnose en de uitvoer van de nodige reparaties.

zodiac rv 5400 iq freerider functie overzicht

Conclusie: Is de Zodiac Freerider RF 5400 IQ de beste zwembadrobot voor jou?

Zoek je naar de perfecte harmonie tussen efficiëntie, gebruiksgemak en innovatieve technologie voor je zwembad? Dan is de Zodiac Freerider RF 5400 iQ zwembadrobot de ideale keuze.

De Zodiac RF 5400 iQ is het draadloze wonder uit de Freerider-serie. Krachtige lithium-ion batterijen stellen deze zwembadrobot in staat om elke hoek van je zwembad aan te pakken. Of het nu de bodem, wanden of waterlijn betreft, deze robot doet het allemaal. Met diverse programma’s en een Smart Coverage functie voor een optimaal schoonmaakresultaat. Het dual filtratiesysteem vangt al het vuil op, van fijn stof tot grotere bladeren. De WiFi-connectiviteit stelt je in staat via de iAqualink-app data uit te lezen en de robot te activeren. Na een enkele oplaadbeurt van 4 uur, voert deze lichtgewicht robot van slechts 9 kg een volledige reinigingscyclus van maximaal 2,5 uur uit. Aan het einde van deze reinigingscyclus is je zwembad niet gewoon ‘schoon’ maar ‘schoner dan schoon’.

Bij A Perfect Pool – APP zien we de Zodiac RF 5400 iQ als een waardevolle investering in je zwembad. Deze robot staat synoniem voor kwaliteit, efficiëntie en creëert steeds weer opnieuw een zorgeloze zwembadervaring. Geduurende de eerste 2 jaar – of 3 jaar wanneer gekoppeld met de app – heb je volledige garantie van Zodiac. De keuze voor de RF 5400 iQ is dé stap naar helderder, schoner en gezonder zwembadwater. Dus wacht niet langer, bestel nu de Zodiac RF 5400 iQ en duik in een nieuw tijdperk van zwembadreiniging.

FAQ Zodiac Freerider RF 5400 IQ

Wat moet ik doen als mijn RF 5400 IQ een foutmelding geeft of niet correct werkt?

De iAqualink-app geeft aan wat de exacte foutcode is. Ook krijg je instructies hoe deze te verhelpen is. Wanneer je er niet uitkomt dan verwijst de app je door naar de dealer.

Hoe kan ik contact opnemen met de klantenservice voor vragen over mijn RF 5400 IQ?

Via de iAquelink-app kun je direct contact opnemen met de fabrikant. Daarnaast staan we ook bij A Perfect Pool – APP klaar om al je vragen te beantwoorden. 


Zijn er software-updates beschikbaar voor de RF 5400 IQ en hoe installeer ik deze?

Updates gaan volledig automatisch via de iAquelink-app. Deze checkt op updates zodra de robot verbonden is met het netwerk.  

demi met de zodiac freerider rf 5400

Waarom kiezen voor APP?

 • Grote showroom met demo-opstellingen

 • Van advies tot en met montage onder een dak

 • Eigen service monteurs in Nederland & België

Ik wil meer informatie