Jouw zwembadwater altijd lekker warm, zonder hoge kosten

De temperatuur van jouw zwembadwater omhoog, terwijl je energierekening daalt. Met een energiezuinige warmtepomp wordt deze droom voor jou werkelijkheid.

Warmtepomp zwembad  – voor dé perfecte watertemperatuur 

Als zwembadeigenaar wil je graag een heerlijk lang en zonnig zwemseizoen. Dat betekent zo vroeg mogelijk in de lente al je eerste duik nemen. En zo lang mogelijk doorzwemmen in de herfst. Maar om dit te realiseren moeten de Weergoden en de temperatuur van je zwembadwater wel meewerken. Want elke zwembadeigenaar kent de teleurstelling van nét te koud water en de te hoge energierekening om het zwemseizoen kost-wat-kost op te rekken. Gelukkig zijn er tegenwoordig energiezuinige warmtepompen die deze teleurstellingen in een handomdraai laten verdwijnen. Dus lees dit artikel, voorkom een kostbare miskoop en verzeker jezelf van een heerlijk verwarmd zwembad en een lekker lang zwemseizoen.   

Wat is een zwembad warmtepomp? 

Met een warmtepomp is het mogelijk om zelf de gewenste watertemperatuur te bepalen. Een warmtepomp gebruik je van april tot oktober om je zwembadwater op temperatuur te krijgen en te houden. Dit maakt een warmtepomp dus een perfect stukje aanvullende techniek om je zwemseizoen mee te verlengen. Zwembad warmtepompen zijn grofweg te verdelen in twee soorten.  

 • Standaard warmtepomp zwembad

 • Inverter warmtepomp zwembad

De standaard warmtepomp is al perfect geschikt om je zwembad op de gewenste temperatuur te krijgen. Maar ook kun je kiezen voor de nog zuinigere inverter warmtepomp. Bij A Perfect Pool – APP hebben we jarenlange ervaring met de installatie van beide soorten warmtepompen. Wil je persoonlijk advies over wat in jouw situatie de meest ideale warmtepomp is? Neem dan eens vrijblijvend contact op voor meer informatie of bezoek onze showroom. 

Wanneer een warmtepomp zwembad?

Je kiest ervoor om een warmtepomp te laten installeren wanneer je jouw zwemseizoen wilt verlengen. Maar er is nóg een reden om te kiezen voor een warmtepomp bij je zwembad en dat is het verlagen van je energiekosten. Want vergeleken met de CV-wisselaar en de elektrische wisselaar is een warmtepomp veruit de goedkoopste oplossing om jouw zwembadwater op temperatuur te krijgen en te houden.  

Hoe werkt een warmtepomp in je zwembad?

De meeste mensen geven de voorkeur aan zwembadwater van 27°C of 28°C. Maar met een warmtepomp in je zwembad zijn ook hogere temperatuur mogelijk. Een constante watertemperatuur van 32°C is ook prima haalbaar voor de meeste zwembad warmtepompen. Maar voor je nu denk; dat wil ik ook, lees dan eerst onderstaande expert tip even. 

APP EXPERT TIP: PAS OP MET TE WARM WATER

Ben jij iemand die de voorkeur geeft aan zwembadwater van ±32°C? Zorg dan wel dat je liner of zwembadfolie hiervoor geschikt is. Want niet alle liners en folies zijn namelijk gemaakt voor deze hoge temperaturen, waardoor dit direct ten koste gaat van de levensduur. Dit is zeker niet een reden om dan maar genoegen te nemen met een lagere temperatuur. Wil je hier meer over weten neem dan contact op met één van onze zwembadspecialisten. 

Simpele uitleg: Vergelijk jouw zwembad met jouw koelkast

Een zwembad warmtepomp verwarmt het zwembadwater op basis van de wetten van thermodynamica. Voor sommige is deze uitleg al glashelder. Maar voor andere blijft het geheim van de zwembad warmtepomp nog steeds een mysterie. Daarom hieronder een eenvoudig vergelijk met jouw koelkast. Want zoals een koelkast producten kan koelen, zo kan een warmtepomp het zwembadwater verwarmen. Dit werkt als volgt:  

 • Een warmtepomp onttrekt warme buitenlucht. Een koelkast maakt geen koude lucht, maar pompt warme lucht naar buiten

 • Een warmtewisselaar en koelvloeistof filteren de warmte uit de buitenlucht, vergelijkbaar met het koelelement in jouw koelkast

 • De gewonnen warmte wordt doorgegeven aan jouw zwembadwater, waar een koelkast de warmte weer afgeeft aan de omgeving

De onmisbare rol van je zwembadpomp

Bij het verkrijgen van warm zwembadwater middels een warmtepomp speelt jouw zwembadpomp een essentiële rol:  

 • De zwembadpomp pompt zwembadwater uit jouw zwembad naar de filterinstallatie

 • Een omleiding in het leidingensysteem leidt het water naar de warmtepomp

 • De warmtewisselaar in de warmtepomp geeft de warmte af aan het water

 • Het verwarmde water wordt teruggepompt naar het zwembad

Gewonnen temperatuur warmtepomp zwembad behouden

Lekker warm zwembadwater is dus een nauw samenspel tussen jouw warmtepomp, de buitentemperatuur en de rest van je technische installatie. Dit kost tijd en energie. Daarom is het belangrijk ervoor te zorgen dat je zwembadwater zo goed mogelijk op temperatuur blijft. Hiervoor is een zwembadafdekking onmisbaar.  Want met een zwembadafdekking voorkom je warmteverlies en dus dat de warmtepomp onnodige draaiuren maakt. Dit weer met alle kosten van dien. Welke afdekkingen het meest geschikt zijn voor warmtebehoud lees je op de pagina zwembadafdekkingen

warmtepomp zwembad stroomverbruik minder door lamellendek

Warmtepomp zwembad kosten per dag? 

Vaak krijgen we de vraag: ‘Wat kost het per dag om met een warmtepomp je zwembad te verwarmen? Om die vraag te beantwoorden is er meer informatie nodig over jouw specifieke situatie. Want een zwembad warmtepomp verbruikt energie. Met andere woorden een warmtepomp gebruiken om je zwembad te verwarmen kost stroom. Dit zijn de drie basisstelregels: 

 • Hoe meer inhoud / volume jouw zwembad heeft hoe groter de warmtepomp 

 • Hoe groter de warmtepomp hoe meer stroom deze verbruikt

 • Een standaard warmtepomp verbruikt meer stroom dan een inverter warmtepomp

Deze factoren beinvloeden de kosten 

Maar hoeveel stroom de warmtepomp voor jouw zwembad per dag verbruikt, is afhankelijk van meerdere factoren: 

 • Soort zwembadafdekking

 • Situatie / locatie van je zwembad

 • Gewenste watertemperatuur

 • Maanden waarin je wilt zwemmen

 • Type warmtepomp

 • Voorwaarden energiecontract

Ben je benieuwd wat er per maand ongeveer in rekening gebracht wordt door de energiemaatschappij? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we rekenen het graag voor je uit. 

Verschillende soorten zwembad warmtepompen

De term standaard warmtepomp zwembad en inverter warmtepomp zwembad zijn al een aantal keren de revue gepasseerd in dit artikel. Nu je weet wat een warmtepomp is, hoe hij in de basis werkt en hoe deze jouw zwembadwater verwarmt is het moment daar om het verschil tussen een standaard en een inverter warmtepomp uit te leggen. 

Standaard warmtepomp zwembad

Een standaard warmtepomp voor een zwembad is een warmtepomp die altijd ‘aan-’ of ‘uitstaat’. Nu is het vrij logisch dat een apparaat of aan- of uitstaat, maar bij een standaard warmtepomp zwembad werkt dat net even anders. Een standaard zwembad warmtepomp draait – eenmaal in werking – namelijk altijd op 100%. Elk uur dat de warmtepomp aan staat verbruikt de warmtepomp evenveel energie / stroom.

Inverter warmtepomp

Een standaard warmtepomp voor je zwembad staat dus op één stand. Dit is dan altijd op vol vermogen. Het grote verschil met een inverter warmtepomp is dat deze verschillende actieve-standen heeft. Een inverter warmtepomp draait hierdoor meestal alleen in het voor- en najaar op volle toeren, wanneer de buitenlucht wat kouder is. Een inverter warmtepomp voor je zwembad is duurder in aanschaf, maar doordat dit type warmtepomp een stuk energiezuiniger is, verdient dit zich altijd terug. De inverter warmtepomp is er in 2 soorten:

Step inverter warmtepomp

De step inverter warmtepomp kent een aantal vast actieve-standen. Vaak is dit 0, 25, 50, 75 of 100 procent van het volle vermogen.  

Full inverter warmtepomp

Een full inverter warmtepomp kan op elk gewenst percentage van het volle vermogen draaien. Hierdoor is deze warmtepomp qua energiebesparing veruit het interessantst. 

APP EXPERT TIP: Combineer warmtepomp zwembad met zonnepanelen

Zonnepanelen aansluiten op de warmtepomp is helemaal interessant. Tenminste als je er voldoende hebt liggen. Je kunt dan zonder energiekosten de hele zomer verwarmd zwemmen. 

Handig: warmtepomp met WiFi bediening

Onze ervaring is dat klanten het zwembad gedurende het zwemseizoen op één vaste temperatuur instellen. Maar wil je de temperatuur toch een keer wijzigen doe je dit op het bedieningspaneel van de warmtepomp. Onhandig wanneer jouw warmtepomp op het schuurdak staat. Gelukkig zijn er tegenwoordig warmtepompen met geïntegreerde wifi-aansluiting. Je kunt dan eenvoudig via je smartphone je warmtepomp bedienen. Je gebruikt het misschien niet vaak, maar als het nodig is, is het toch wel heel handig.  

Hoe kies ik de juiste warmtepomp voor mijn zwembad?

Om voor jouw zwembad de perfecte warmtepomp te kiezen doorloop je de volgende 3 stappen: 

STAP 1: Kies je zwemseizoen

Bepaal het aantal maanden per jaar – tussen maart en oktober – dat je gebruik maakt van je zwembad. Aangezien je met een warmtepomp je zwembad niet een geheel jaar kunt verwarmen zijn dit de opties: 

 • Jouw zwemseizoen duurt meer dan 6 maanden, tussen maart en oktober  

 • Jouw zwemseizoen duurt minder dan 6 maanden, tussen mei en augustus 

STAP 2: Bepaal de inhoud van je bad

De inhoud van jouw zwembad is direct gelinkt aan het aantal kW die de zwembad warmtepomp nodig heeft om het zwembadwater te verwarmen. Om dit te bepalen is het belangrijk dat je het maximale volume van je bad weet. Een voorbeeld berekening vind je direct hieronder in het blauwe kader bij ‘REKENVOORBEELD’.

STAP 3: Kies COP-waarde

Hoe energiezuinig wil je dat jouw zwembad warmtepomp is? De COP-waarde geeft dit aan. Heeft een warmtepomp een COP-waarde van 5, dan genereert de pomp voor iedere kW aan energie die deze verbruikt 5 kW aan warmte. Dus hoe hoger de COP-waarde, hoe efficiënter de warmtepomp. Een hoge COP-waarde is dus altijd een verstandige keuze.

REKENVOORBEELD

Stel je bad is 8 meter lang. 5 meter breed en 2,5 meter diep. Dan is het maximale volume 5 x 8 (=40) x 2,5 = 100 m3. Om te bepalen wat het juiste aantal kW voor de warmtepomp is deel je het maximale volume door 4. In dit rekenvoorbeeld is het ideale kW van de warmtepomp 100 / 4 = 25 Kw 

Plaatsen warmtepomp zwembad

Een warmtepomp plaats je altijd in de buitenlucht. Naast het tuinhuis of boven de schuur. Zolang de warmtepomp voor jouw zwembad maar buiten staat. Want een warmtepomp haalt de warmte uit de buitenlucht en geeft deze af aan jouw zwembadwater. Een warmtepomp in bijvoorbeeld de schuur plaatsen is dus absoluut onmogelijk. In enkele uren onttrekt de warmtepomp dan alle warmte uit de schuur. Al deze warmte is dan wel afgegeven aan het zwembadwater, maar daarna is alle warmte in de schuur op. De warmtepomp kan jouw zwembadwater dan niet meer verwarmen. Een warmtepomp mag je dus om deze reden ook nooit inbouwen. Om dus een zo efficiënt mogelijke energieoverdracht te realiseren plaatsen de monteurs van A Perfect Pool – APP jouw warmtepomp altijd: 

 • In de buitenlucht

 • Vrijstaand / een stuk van de muur

Juiste plaatsing voorkomt warmteverlies

Warmteverlies is eenvoudig te voorkomen door de warmtepomp zo dicht mogelijk bij het zwembad te plaatsen. Ook maakt het niet veel uit of de warmtepomp wel of juist niet in de zon staat. Zolang de warmtepomp maar vrij in de buitenlucht staat. Want dan kan de pomp altijd voldoende lucht aanzuigen en uitblazen. Ben je benieuwd welke warmtepomp het beste past bij jouw zwembad en wensen en waar deze het beste geplaatst kan worden? Voeg in dat geval foto’s toe van je tuin / perceel aan je vrijblijvende prijsopgaaf en wij voorzien je van een vrijblijvend advies op maat. 

Aansluiten van de warmtepomp

Om te voorkomen dat jouw warmtepomp bij piekspanningen problemen veroorzaakt in je elektriciteitsnetwerk is het verstandig deze aan te sluiten op een aparte groep. 

WIJ HELPEN JE ALTIJD – DUS OOK ALS JE AL EEN WARMTEPOMP HEBT!

Veel zwembadeigenaren in Nederland en België kennen A Perfect Pool – APP. Maar logischerwijs zijn niet alle zwembadeigenaren klant. Geldt dit nou ook voor jou? Heb je bijvoorbeeld al een warmtepomp maar kun je wel wat extra hulp of advies van een expert gebruiken. Bel ons dan even of stuur een bericht. We helpen je graag verder.

Stekker of werkschakelaar

Plug&play warmtepompen zijn warmtepompen van een klein kaliber. Deze sluit je aan met de aan het apparaat gegoten stekker. Alle overige warmtepompen worden geleverd zonder stekker. Want deze installeer je met een zogenaamde werkschakelaar. Een werkschakelaar plaats je zo dicht mogelijk bij de warmtepomp zodat deze per direct uitgeschakeld kan worden bij een eventueel probleem.

Wel of geen aparte zekering nodig in de meterkast?

Afhankelijk van het vermogen van de warmtepomp heb je een aparte zekering nodig in de meterkast. Deze is dan speciaal voor de warmtepomp en kan dus geen problemen veroorzaken in combinatie met andere apparaten die een tijdelijke piekspanning veroorzaken.  

Warmtepomp zwembad aansluiten op zandfilter

Elk zwembad heeft een zwembadpomp en een filter. In de meeste gevallen zelfs een zandfilter. Een warmtepomp installeer je altijd op de leiding – met behulp van een by-pass set – direct na het zandfilter.  

Warmtepomp combineren met chloordoseersysteem of zoutelektrolysebad 

Heeft jouw zwembad een automatisch chloordoseersysteem of heb je een zoutelektrolysebad? In dat geval installeren we de warmtepomp vóór deze systemen. Want gebeurt dit andersom gaat dit gegarandeerd ten koste van de levensduur van je warmtepomp.  

Afstellen en gebruik van de warmtepomp

Na plaatsing en de aansluiting is het tijd voor het afstellen van de warmtepomp. Hiervoor stel je de drie kogelkranen van die by-pass zo in, dat al het water ook echt door de warmtepomp heen stroomt. Wanneer de warmtepomp aanspringt om het zwembadwater te verwarmen draai dan de middelste kogelkraan beetje-bij-beetje open zodat er – naast verwarmd – ook onverwarmd water naar je bad stroomt. Draai net zolang door tot de warmtepomp uitslaat. Als dat gebeurt staat de kogelkraan nét iets te ver open. Draai de kraan iets terug en je hebt de perfecte instelling voor je warmtepomp te pakken. Houd er wel rekening mee dat de meeste warmtepompen een tijdvertraging van 1 tot 2 minuten hanteren alvorens voor de warmtepomp weer aanspringt.

Watertemperatuur en de rol van je zwembadpomp  

Een warmtepomp stel je in op de door jou gewenste watertemperatuur. De warmtepomp meet dus continu de temperatuur van het water dat door het apparaat stroomt. Zolang de gewenste temperatuur nog niet bereikt is, blijft de pomp draaien en stroom gebruiken. Is de gewenste temperatuur bereikt, schakelt de pomp automatisch uit. Vind je dit belangrijk, controleer dan of de warmtepomp die je op het oog hebt een beveiliging heeft die meet of er stroming van water is. Een warmtepomp kan dus niet functioneren zonder de zwembadpomp.

Hoelang gebruik je een warmtepomp?

Een warmtepomp gebruik je alleen gedurende de maanden waarin je je bad gebruikt. Welke maanden je met je warmtepomp jouw zwembad verwarmt is volledig afhankelijk van hoelang je wilt dat jouw zwemseizoen duurt. Dit betekent dus dat je zwemseizoen eerder kan starten en langer door kan. Want zolang het buiten nog zo’n 10° C is, kan de pomp het zwembadwater nog prima verwarmen. Concreet betekent dat van maart tot oktober. Om je een idee te geven van benodigde draaiuren: 

 • Met 2 uur draaien per dag in april krijg je jouw bad nooit op temperatuur

 • In de maanden juli / augustus is 12 uur per dag zeker niet nodig  

Dus in het voor- en naseizoen moet jouw gehele technische installatie een aanzienlijk deel van de dag draaien om jouw zwembadwater op te warmen.  

Warmtepomp staat het hele seizoen aan  

Een warmtepomp staat dus altijd aan of in de stand-by modus. Dit zodat als je watertemperatuur 1 graad daalt, het proces van verwarmen direct start. Je hoeft de warmtepomp dus nooit uit te zetten. Met een warmtepomp heb je dus nooit te koud water en kun je heel het seizoen genieten van je bad.  

Warmtepomp zwembad in de wintermaanden

In de wintermaanden is de buitenlucht te koud om met je warmtepomp jouw zwembad te verwarmen. Daarom adviseren we je de warmtepomp in de winter te ontkoppelen en het resterende water uit het apparaat te verwijderen. Dit zodat er niets kapot kan vriezen. Plaats je dan ook nog een winterzeil over je warmtepomp bescherm je deze extra tegen vuil en weet je zeker dat je komend seizoen ook weer zorgeloos kunt genieten van heerlijk verwarmd zwembadwater.

APP EXPERT TIP: Voorkom warmteverlies

Dek je jouw bad ’s avonds niet goed af dan verlies je veel van de gewonnen warmte. Maar met een zwembadafdekking beperk je het warmteverlies aanzienlijk. Hierdoor heb je de volgende dag minder draaiuren nodig om op de gewenste temperatuur te komen. Dus met een zwembadafdekking geniet je meer en bespaar je ook nog eens op je energiekosten. Benieuwd welke afdekking het beste past bij jouw persoonlijke situatie? Wij adviseren je graag en vrijblijvend. Dit kan via de mail, telefonisch of onder het genot van een kopje koffie in de showroom. 

Warmtepomp zwembad onderhoud en veel voorkomende problemen

Er zijn klanten die bellen nét nadat wij de warmtepomp geleverd en geplaatst hebben met de boodschap dat deze kapot is omdat er water lekt. Maar voor ons is dit een bevestiging dat de warmtepomp perfect werkt. Dit zijn daarom altijd gezellige telefoontjes met de klant want het lekkende water is condenswater. Op haast elke warmtepomp is het mogelijk een slang aan te sluiten om zo het condenswater af te voeren. In veel gevallen is dit niet nodig en kan het condenswater de grond in druppelen. Staat de warmtepomp dicht bij het terras, dan is lekkend condenswater natuurlijk niet wenselijk. Wanneer je de warmtepomp zelf installeert of laat installeren door een derde partij is het verstandig hier alert op te zijn. 

Overmatig water lekken

Lekt jouw warmtepomp opeens water en wordt het zwembadwater niet warm? Dan is er waarschijnlijk sprake van een lekkage. De oorzaak is in 95% van de gevallen vorstschade. Het niet juist ontkoppelen en/of het niet verwijderen van het resterende water in de pomp is dan de boosdoener.  

IJsvorming op de warmtepomp

Wanneer er ijs op je warmtepomp zit betekent het dat deze goed functioneert. De oorzaak van het ijs is het constant op volle toeren draaien van de pomp. Dit omdat er een groot temperatuurverschil is tussen jouw zwembadwater en de buitenlucht. De betere warmtepompen hebben – om ijsvorming te voorkomen – een ingebouwde ontdooifunctie. Heeft jouw warmtepomp deze functie niet? Dan is de enige optie het apparaat uitschakelen tot het ijs verdwenen is.

Warmtepomp zwembad schoonmaken

Net als een airco zuigt een warmtepomp lucht aan. Hierdoor raken de koelvinnen vervuild en verstopt. In de webshop wordt een middel aangeboden dat je op de koelvinnen spuit en daarna met een tuinslang afspoelt. Doe je dit 2 keer per jaar dan blijven de koelvinnen in de warmtepomp schoon.

Overmatig veel lawaai

Ook zwembad warmtepompen zijn er in verschillende prijs-kwaliteitniveaus. Er is dus een wezenlijk verschil tussen een goede warmtepomp en een minder goede warmtepomp. Dit verschil kenmerkt zich bijvoorbeeld in het aantal decibel (dB) dat de warmtepomp produceert. A Perfect Pool – APP levert bij voorkeur warmtepompen die geen lawaai maken. Maakt jouw warmtepomp wel veel lawaai, dan is er mogelijk iets niet in orde. Wanneer je een afspraak maakt komt één van de gespecialiseerde monteurs bij je langs om jouw pomp te inspecteren. Ook wanneer je nog geen klant bent. 

APP EXPERT TIP: Aantal decibel checken op de juiste wijze

Let bij de aanschaf van een warmtepomp op het aantal decibel (dB) dat de pomp produceert. Dit staat altijd in de specificaties. Maar de afstand waarop dit gemeten wordt is niet altijd gelijk. Hierdoor kan dus een vertekend beeld ontstaan. Jij denkt dat je de stille variant kiest. Maar in werkelijkheid blijkt het tegenovergestelde het geval. Gelukkig zal jou dit na het lezen van deze APP Expert-tip niet snel meer overkomen.

Onderdelen vervangen

Een zwembad warmtepomp bestaat uit heel veel onderdelen. Maar wanneer je zorg draagt voor je warmtepomp gaat er niet snel iets stuk. Is er toch iets stuk? Ook dan staan de zwembadspecialisten van A Perfect Pool – APP voor je klaar. Stuur ons een bericht met je contactgegevens en het merk, type, serie- en de barcode-nummer van de warmtepomp en wij stellen alles in het werk om jou het juiste onderdeel te leveren. 

Warmtepomp valt uit

In de meeste warmtepompen zit een flowbeveiliging. Dat houdt in dat de warmtepomp uitvalt op het moment dat hij niet voldoende doorstromend water detecteert. De meest voorkomende oorzaken zijn: 

 • Zwembadpomp staat uit 

 • Skimmermanden zitten vol 

 • Voorfiltermandje van de zwembadpomp zit vol 

 • Zandfilter zit vol

 • Kogelkranen van de by-pass staan verkeerd 

 • Waterniveau lager is dan halverwege de skimmers

 • Elektrische zekering is niet voldoende afgezekerd

 • Warmtepomp is flink vervuild en moet schoongemaakt worden 

Prijs warmtepomp zwembad

De prijs van een warmtepomp varieert van enkele honderden euro’s tot enkele tienduizenden euro’s. De prijs wordt vooral bepaald door het volume van je zwembad. Want hoe groter jouw zwembad is hoe krachtiger de warmtepomp moet zijn. 

Kleine warmtepomp zwembad voor kleine baden

Ook voor een klein opzetbad zijn er warmtepompen verkrijgbaar. Dit zijn veelal Plug&play warmtepompen zoals APP ECO 3.1 kW. Deze Plug&play warmtepompen zijn bijzonder betaalbaar en er hoeft dus ook geen professionele installateur zoals A Perfect Pool – APP aan te komen.  

10% korting op warmtepompen voor bouwkundige baden

Om het gebruik van warmtepompen te promoten geeft A Perfect Pool – APP 10% korting op de aanschaf van jouw nieuwe warmtepomp. Ben je hierin geïnteresseerd, vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan. Wacht dus niet te lang want deze actie loopt tot het einde van de maand. Deze actie is niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen.  

FAQ warmtepomp zwembad

Hoe snel warmt water op met een warmtepomp?

Hoe snel je zwembad opwarmt hangt af van de capaciteit van je warmtepomp en het volume van je zwembad. Hoe kleiner je zwembad en hoe hoger de COP-waarde, hoe sneller je bad warm is. 

Hoe warm krijg je zwembad met warmtepomp? 

Je kunt je zwembadwater tot wel 32 graden verwarmen met een warmtepomp. Houd er alleen wel rekening mee dat niet elke zwembadfolie of liner bestemd is tegen deze hoge temperaturen.  

Waarom kiezen voor APP?

 • Grote showroom met demo-opstellingen

 • Van advies tot en met montage onder een dak

 • Eigen service monteurs in Nederland & België

Ik wil meer informatie