Veelgestelde vragen

Alles wat je wilt weten over een zwembad in je tuin of huis vind je hieronder. Van kosten, regelgeving tot onderhoud en nog veel meer. En staat het antwoord op jouw vraag er niet bij? Geen punt, neem dan gewoon even contact met ons op. We staan je graag te woord en helpen je waar mogelijk.

Algemene vragen over APP A Perfect Pool

Moet ik een afspraak maken om langs te komen?

Nee dat is niet per se noodzakelijk. Onder het kopje ‘Contact’ tref je onze openingstijden aan. Je kunt altijd onaangekondigd bij ons langskomen, al doe je er wel goed aan om vooraf een afspraak te maken. Dan weet je zeker dat er iemand voor jou beschikbaar is en je niet hoeft te wachten op andere klanten.

In welke regio’s werken jullie?

Wij werken door heel Nederland en België en soms zelfs daarbuiten. Het hoogseizoen is bij ons van maart t/m augustus. Dan is het ook zo druk dat we zelfs op de zaterdagen geopend zijn. Wij proberen dan wel zo veel mogelijk binnen onze regio te blijven. Enkel indien snelle interventie van ons verwacht wordt rijden we nog naar bv. Groningen of Lanaken.

Zijn jullie duur?

Nee wij zijn niet de duurste, maar in vergelijking met andere bedrijven ook niet de goedkoopste. Ben je op zoek naar kwaliteit, vergaande kennis, meer dan 20 jaar ervaring en 1e klas materialen voor de beste prijs-kwaliteitverhouding? Dan ben je bij ons altijd aan het juiste adres.

Vragen over zwembaden

Wat kost een zwembad renoveren?

Wie was er eerder: de kip of het ei? Dit is een vraag waar zo geen antwoord op kunnen geven. Het vervangen van enkel de zwembadfolie is al te benoemen als een zwembad renoveren. Maar ook als de gehele technische ruimte moet worden gestript, de randstenen moeten worden vervangen en vervolgens de zwembadfolie moet worden veranderd is een project; een zwembad renovatie. Samengevat kost een zwembad renovatie dus tussen de 2500 en 25000 euro. Wij zijn er om jou te helpen. Bespreek al je wensen onder het genot van een bak koffie en je krijgt een exacte prijsopgaaf voor jouw zwembad renovatie.

Wanneer is het tijd om je zwembad te laten renoveren?

Een zwembad renoveren kan in principe het hele jaar. Wij voeren werkzaamheden uit door heel Europa (99% in NL en BE, maar ook wel eens daarbuiten) gedurende het hele jaar. Financieel gezien kunnen wij wat met de prijs doen in de maanden september t/m februari omdat onze monteurs dan niet altijd alle dagen in de week zijn volgeboekt. In de maanden maart t/m augustus moeten wij vaak ‘NEE’ verkopen omdat we helemaal volgeboekt zijn. Het is echter niet altijd financieel aantrekkelijk om werkzaamheden in de wintermaanden te laten uitvoeren omdat er dan problemen kunnen zijn met het grondwaterpeil. Je zou dan duizenden euro’s kwijt zijn aan bronbemaling en dat is niet nodig in de drogere perioden in het jaar. Ook kan een liner niet in de wintermaanden worden geplaatst vanwege de temperatuur welke het plaatsen van de liner niet toelaat. Informeer dus bij ons naar de meest gunstige periode voor jouw renovatie.

Wat kost een zwembad per jaar?

Dat is afhankelijk van de apparatuur die jij heb hangen. Heb jij een automatisch doseersysteem (of dat nu chloor/pH dosering is of zoutelektrolyse maakt niet uit) dan heb je minder jaarlijkse uitgaven aan de chemicaliën dan dat je alles met de hand met chloorgranulaat en tabletten bij houdt. En een bad van 8 x 4 meter gebruikt uiteraard 2 x zoveel chemicaliën als een bad van 4 x 4 meter. Qua verwarming idem dito. Een bad wat 2 x zoveel inhoud heeft gebruikt ook 2 x zoveel energiekosten om het bad op temperatuur te brengen. De grote energiegebruikers bij een zwembad zijn de zwembadpomp en de zwembadverwarming. Hoe groter het bad is hoe groter de zwembadpomp is en hoe groter de zwembadverwarming. En dus ook de jaarlijkse kosten liggen dan hoger. Heb je gekozen voor een energiezuinige (dus een frequentiegestuurde) zwembadpomp dan is dat beter voor de portemonnee dan dat je een ‘normale’ zwembadpomp hebt. Hetzelfde voor een inverter warmtepomp t.o.v. een traditionele zwembadpomp. Vind je het belangrijk om een indicatie te hebben van het bad met jouw keuzes aan apparatuur informeer dan bij onze zwembadspecialisten voor een vrijblijvend advies.

Hoeveel kost het om een zwembad te bouwen?

Wat het kost om een zwembad te bouwen is uiteraard afhankelijk van o.a. de volgende belangrijkste factoren:
– Wat zijn de afmetingen van het bad?
– Van wat voor materiaal moet het zwembad gemaakt worden?
– Ga jij het zelf plaatsen of wil je alles door ons laten verzorgen?

Een leuk inbouwzwembad van – laten we zeggen – 3 meter diameter en 120 meter diepte is al te koop voor rond de 1000 euro. Uiteraard moeten we hier nog een trap, pomp, filter, beschermvilt, skimmer en inspuiter voor kopen zodat het totaal op 2000 euro uitkomt. Bij totale zelfbouw (dus graven en betonvloer plaatsen) kan je met 500 euro meerprijs klaar zijn zodat je al een compleet inbouwzwembad hebt van 2500 euro. Kies je echter voor een volledig bouwkundig bad van 5 x 10 meter met het neusje van de zalm erbij (warmtepomp, LED-verlichting, automatische dosering, lamellendek, etc.) en dit wordt volledig uitbesteedt dan kost een dergelijk bad al snel een 60.000 euro.

Kan ik zelf een zwembad bouwen?

Deze vraag moet je niet aan ons stellen maar aan jezelf. Wij hebben geen tientallen, maar honderden doe-het-zelvers die hun zwembad zelf hebben gebouwd. Twijfel je nu al, begin er dan niet aan, maar laat het over aan de specialisten. Als je niet precies weet wat er allemaal bij komt kijken om een zwembad te bouwen, lees dan deze website eens goed door of kom geheel gratis en vrijblijvend bij ons langs in de showroom zodat wij je alles uitleggen. Heel veel doe-het-zelvers bouwen zelf het zwembad, maar laten het monteren van de zwembadfolie over aan ons. Dat is een vak apart en niet voor de meeste mensen weggelegd.

Hoeveel kost een zwembad in de tuin?

Dat is ook weer afhankelijk van de apparatuur die jij heb hangen. Heb jij een automatisch doseersysteem (of dat nu chloor/pH dosering is of zoutelektrolyse maakt niet uit) dan heb je minder jaarlijkse uitgaven aan de chemicaliën dan dat je alles met de hand met chloorgranulaat en tabletten bij houdt. En een bad van 8 x 4 meter gebruikt uiteraard 2 x zoveel chemicaliën als een bad van 4 x 4 meter. Qua verwarming idem dito. Een bad wat 2 x zoveel inhoud heeft gebruikt ook 2 x zoveel energiekosten om het bad op temperatuur te brengen. De grote energiegebruikers bij een zwembad zijn de zwembadpomp en de zwembadverwarming. Hoe groter het bad is hoe groter de zwembadpomp is en hoe groter de zwembadverwarming. En dus ook de jaarlijkse kosten liggen dan hoger. Heb je gekozen voor een energiezuinige (dus een frequentiegestuurde) zwembadpomp dan is dat beter voor de portemonnee dan dat je een ‘normale’ zwembadpomp hebt. Hetzelfde voor een inverter warmtepomp t.o.v. een traditionele zwembadpomp. Vind jij het belangrijk om een indicatie te hebben van het bad met je keuzes aan apparatuur informeer dan bij onze zwembadspecialisten voor een vrijblijvend advies.

Hoeveel kost een inbouwzwembad?

Wat een inbouwzwembad kost is uiteraard afhankelijk van o.a. de volgende belangrijkste factoren:
– Wat zijn de afmetingen van het bad?
– Van wat voor materiaal moet het inbouwzwembad gemaakt worden?
– Ga je het zelf plaatsen of wil je alles door ons laten verzorgen?

Een leuk inbouwzwembad van – laten we zeggen – 3 meter diameter en 120 meter diepte is al te koop voor rond de 1000 euro. Uiteraard moeten we hier nog een trap, pomp, filter, beschermvilt, skimmer en inspuiter voor kopen zodat het totaal op 2000 euro uitkomt. Bij totale zelfbouw (dus graven en betonvloer plaatsen) kan je met 500 euro meerprijs klaar zijn zodat je al een compleet inbouwzwembad hebt van 2500 euro. Kies je echter voor een volledig bouwkundig van 5 x 10 meter met het neusje van de zalm erbij (warmtepomp, LED-verlichting, automatische dosering, lamellendek, etc.) en dit wordt volledig uitbesteedt dan kost een dergelijk bad al snel een 60.000 euro .

Hoe lang gaat een stalen zwembad mee?

Een stalen zwembad bestaat uit een staalwand en een foliezak. Gemiddeld gezien dient een foliezak om de 10 jaar vervangen te worden. Bij de ene klant moet het na 7 jaar vervangen worden terwijl het bij de andere klant wel 15 jaar mee kan gaan. Als waterkwaliteit altijd constant is gehouden (door bv. gebruik te maken van een automatisch doseersysteem) gaat een liner langer mee dan dat er elke keer handmatig ‘maar een scheut’ in wordt gekieperd. Een staalwand gaat gemiddeld 20 jaar wel mee.

Wat kost een opbouwzwembad?

Wat een opbouwzwembad kost is afhankelijk van o.a. de volgende belangrijkste factoren:- Wat zijn de afmetingen van het bad? – Van wat voor materiaal moet het bovengrondse zwembad gemaakt worden? – Ga je het zelf plaatsen of wil je alles door ons laten verzorgen? Een leuk opbouwzwembad van – laten we zeggen – 3,5 meter diameter en 1,20 meter diepte is al te koop voor rond de 1250 euro. Uiteraard moeten we hier nog een trap, pomp, filter, beschermvilt, skimmer en inspuiter voor kopen zodat het totaal op 2250 euro uitkomt. Bij totale zelfbouw (dus stukje graven en betonvloer plaatsen) kan je met 750 euro meerprijs klaar zijn zodat je al een compleet opbouwzwembad hebt van 3000 euro. Kies je echter voor een volledig bouwkundig half ingegraven bad van 5 x 10 meter met het neusje van de zalm erbij (warmtepomp, Led-verlichting, automatische dosering, lamellendek, etc.) en dit wordt volledig uitbesteedt dan kost een dergelijk bad al snel een 55.000 euro.

Wat onder opbouwzwembad leggen?

Zoals hierboven te lezen is adviseren wij altijd om onder een opbouwzwembad een betonnen vloer te leggen. Op die betonnen vloer moet je altijd een beschermlaag aanbrengen. Wij werken altijd met een ondertapijt, een chloor en anti-alg beschermvilt wat de liner/folie beschermt voor de laatste oneffenheden in de betonvloer. Veel mensen leggen er ook drukvaste tempexplaten onder. Leg er a.u.b. geen oude vloerbedekking onder; iets wat wij ook af en toe tegen komen, maar uiteindelijk schimmelvorming en stank oplevert in en rondom je bad.

Vragen over verwarmen

Wat betekent een foutmelding E03 / EE03 of FLO in de warmtepomp of het doseersysteem?

Deze foutcodes staan 9 van de 10 keer voor een te lage doorstroming van het water door de warmtepomp of doseersysteem. Je kunt de volgende zaken controleren:
– Waterniveau in bad voldoende hoog?
– Zuigt de skimmer voldoende water aan, of ook lucht?
– Is er al een backwash van het filter uitgevoerd? Vaak is de druk op de manometer dan ook te hoog.
– Zijn de skimmermanden en pompmanden volledig leeg?
– Is de doorstroming van inspuiters tot aan skimmers in het bad voldoende? Of merk je dat er minder water wordt gecirculeerd dan normaal?
– Is er geen blokkering van een kogelkraan of een vastzittende terugslagklep die het water blokkeert?
– Staat de bypass zo ingesteld dat al het water via de warmtepomp/meetbrug van de doseerunit stroomt?

Doorgaans lossen bovenstaande zaken de foutcodes op. Mocht dit niet helpen schakel dan onze specialisten in om verder te kijken wat er aan de hand is.

Hoe opbouw zwembad verwarmen?

Er zijn diverse manieren om je opbouw zwembad te verwarmen. De meest voorkomende methoden zijn door gebruik te maken van een elektrische wisselaar, een CV-wisselaar, een warmtepomp of zonnecollectoren. Belangrijk is hier te weten wat de mogelijkheden zijn m.b.t. de aanwezige energievoorziening. Er moet wel gas of elektriciteit aanwezig zijn in de technische ruimte. En in geval van een elektrische wisselaar of een warmtepomp moet die wel voorzien zijn van een groot genoegen zekering. Informeer daarom altijd bij ons naar de mogelijkheden.

Vragen over waterbehandeling

Welke schoonmaak middel voor zwembad?

Met een schoonmaakmiddel voor een zwembad wordt vaak bedoelt de chemicaliën zoals chloor- en pH-producten. Maar dit is niet echt een schoonmaakmiddel, dat is een middel ter voorkoming c.q. bestrijding van algen en bacteriën. Een echt schoonmaakmiddel wat vaak verkocht wordt bij een zwembad is het zogenaamde DeliClean. Dit is echt een super goed goedje waarmee de waterlijn kan worden gereinigd. Dat is immers altijd het minst fraaie zichtpunt van een zwembad omdat dat de scheidingslijn is van het watergedeelte en het niet-watergedeelte. Onder water is die waterlijn behandeld met chemicaliën en erboven niet. Dat is een duidelijke zichtlijn van schoon en vuil / verkleuring van de folie en geen verkleuring. Met dit middeltje kan dit goed worden bijgewerkt.

Wat betekent een foutmelding E03 / EE03 of FLO in de warmtepomp of het doseersysteem?

Deze foutcodes staan 9 van de 10 keer voor een te lage doorstroming van het water door de warmtepomp of doseersysteem. Je kunt de volgende zaken controleren:
– Waterniveau in bad voldoende hoog?
– Zuigt de skimmer voldoende water aan, of ook lucht?
– Is er al een backwash van het filter uitgevoerd? Vaak is de druk op de manometer dan ook te hoog.
– Zijn de skimmermanden en pompmanden volledig leeg?
– Is de doorstroming van inspuiters tot aan skimmers in het bad voldoende? Of merk je dat er minder water wordt gecirculeerd dan normaal?
– Is er geen blokkering van een kogelkraan of een vastzittende terugslagklep die het water blokkeert?
– Staat de bypass zo ingesteld dat al het water via de warmtepomp/meetbrug van de doseerunit stroomt?

Doorgaans lossen bovenstaande zaken de foutcodes op. Mocht dit niet helpen schakel dan onze specialisten in om verder te kijken wat er aan de hand is.

Vragen over zwembadfolie

Wat kost zwembadfolie vervangen?

Er zijn 2 manieren om de folie te vervangen; ofwel met een kant-en-klare linerzak ofwel komen wij langs (net als dakbedekkers) met rollen zwembadfolie en lassen dat er ter plaatse in. Kwalitatief is het tweede een stuk duurzamer, maar daar is de prijs dan ook naar. Wij hebben al nieuwe liners gehangen in een bad van 3 meter rond voor een 1500 euro en we hebben ook al nieuwe zwembadfolies gelast in een bad van 6 x 12 meter inclusief dubbele trap, plage, lamellennis en staranden voor 22500 euro. Geheel vrijblijvend en kosteloos maken wij voor jou een offerte op maat.

Vragen over zwembadafdekkingen

Kan er een rolluik op een opbouw zwembad?

Er zijn diverse mogelijkheden om een opbouw zwembad te voorzien van een rolluik. Dit is echter niet mogelijk bij elk type opbouwbad dus laat je goed informeren om tot een juiste keus te komen van een zwembad

Vragen over onderhoud

Hoe onderhoud ik een buitenzwembad?

Het onderhoud van het buitenzwembad an sich is niet zo spannend. Het onderhoud aan het zwembadwater is een ander verhaal, daarover meer op deze site. Qua onderhoud aan je bad dien je er enkel voor te zorgen dat het bad vrij blijft van vuil zoals bladeren en insecten. Veel vuil wordt opgezogen door de – meestal aanwezige – skimmers. In de mandjes van de skimmers blijft het vuil achter dus die zul je met regelmaat eruit moeten halen en om moeten kappen boven de vuilnisbak. Het vuil wat naar de bodem is gezakt dien je er met een schepnet uit te halen. Of maak het jezelf gemakkelijk en koop een zwembadrobot.

Hoe maak ik mijn zwembad winterklaar?

Bekijk hiervoor de uitvoerige instructies via deze link.

Waarom kiezen voor APP?

  • Grote showroom met demo-opstellingen

  • Van advies tot en met montage onder een dak

  • Eigen service monteurs in Nederland & België