Wat is zwembad renoveren volgens APP?

Heb je een huis gekocht met zwembad, maar staat het bad al jaren leeg? Vind je het handmatig onderhouden van je zwemwaterkwaliteit te veel werk of is de zwembadfolie aan vervanging toe? Renovaties zijn er in alle soorten en maten. Van zwembaden tot complete wellnesscentra: bij APP hebben wij de expertise in huis voor iedere denkbare renovatieklus. Wil jij je zwembad renoveren lees dan snel verder hoe wij dit aanpakken.

APP is jouw partner in zwembad renovatie, bouw en onderhoud

Vind je niet wat je zoekt of spreek je graag met een van onze zwembadspecialisten? Het team van APP staat voor je klaar om jouw zwembad zo te renoveren dat deze weer perfect past bij jou en jouw tuin.

Wat voor soorten zwembaden renoveert APP?

APP renoveert alle soorten natte ruimten. Hoewel er qua richtlijnen en omvang verschil zit tussen de renovatie van particuliere binnenzwembaden of openbare sauna’s, is de benodigde expertise en bezetting bij APP toereikend om iedere klus aan te pakken. Een binnen- of buitenzwembad renovatie? Wij passen ieder zwembad aan om te voldoen aan de nieuwste stand der techniek, wensen van de klant en geldende wet- en regelgeving.

Hoe verloopt een renovatietraject

In essentie verloopt ieder renovatieproject bij APP hetzelfde. Wil je bepaalde zwembadtechniek upgraden of is de zwembadfolie einde levensduur? Kom langs met foto’s of stuur ons een mailtje met foto’s van de huidige situatie. Dan kunnen we afhankelijk daarvan de wensen bespreken. We vinden het belangrijk dat jij krijgt wat je nodig hebt en communiceren open en eerlijk over noodzaak, nuttigheid en kosten.

Vervolgens bekijken we op locatie of de offerte definitief gemaakt kan worden. Soms zijn toch andere renovatie punten buiten beeld gebleven, behoeft de bereikbaarheid van het zwembad extra inzet van materieel of zijn er simpelweg betere oplossingen mogelijk voor jouw wensen. Na akkoord op de definitieve offerte zorgen wij van A tot Z dat de renovatie wordt gecoördineerd en uitgevoerd. Zodat jij binnen planning weer kunt genieten van je zwembad of sauna.

Constructie zwembad

Hieronder valt alles wat met de fundering, wanden en afdekking van het zwembad te maken heeft. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld:

  • Verwijderen RVS ingangtrap en metselen van betonnen inlooptrap

  • Montage van een automatisch rolluik in het bad

  • Vervangen van de zwembadfolie

Zwembadtechniek

Onder zwembadtechniek vallen alle technische systeemonderdelen die het zwembad een extra functie geven, zoals verlichten, verwarmen, of automatiseren. Klussen die APP regelmatig uitvoert zijn:

  • Plaatsen van automatische doseersysteem

  • Plaatsen warmtepomp zwembad

  • Vervangen zwembadpomp of -filter

  • Vervangen van traditionele verlichting naar LED

Zwembad upgraden met moderne zwembadtechniek

Verandering is de enige constante en ook de ontwikkelingen in de zwembadtechnieken staan niet stil. Waar je eerder alleen een simpele zwembadpomp had die altijd aan stond, kun je nu een slimme frequentiegestuurde pomp installeren die de snelheid en capaciteit aanpast op het gebruik. Hetzelfde geldt voor de warmtepomp. Een standaard warmtepomp is relatief goedkoop in de aanschaf, maar heeft een flinke impact op je energiegebruik. Een inverter warmtepomp daarentegen is duurder in de aanschaf, maar betaalt zichzelf terug door de slimme technologie en het lage energieverbruik.

Of wat dacht je van een automatisch lamellendek in plaats van handmatig zwembadzeil. Dit is niet alleen fysiek veel minder zwaar, maar het is ook nog eens veel veiliger voor als je bijvoorbeeld regelmatig kleine kinderen over de vloer hebt. Wil jij vooral plezier beleven van je zwembad en niet gefrustreerd raken door het onderhoudsregime? Bekijk dan de mogelijkheden om je zwembad te upgraden met moderne zwembadtechniek.

Offerte zwembad renoveren

Mogelijkheden te over voor je zwembad renovatie, maar wat zijn de kosten van een renovatie? Wij kunnen op basis van foto’s en je wensen een grove indicatie maken van je verwachte kosten. Onze projectleider bekijkt vervolgens na inspectie van het zwembad bij je thuis of deze offerte definitief kan worden gemaakt. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw renovatie? Stuur ons vrijblijvend een bericht.

FAQ

Wat kost een zwembad renoveren?

Wie was er eerder: de kip of het ei ? Dit is een vraag waar zo geen antwoord op kunnen geven. Het vervangen van enkel de zwembadfolie is al te benoemen als een zwembad renoveren. Maar ook als de gehele technische ruimte moet worden gestript, de randstenen moeten worden vervangen en vervolgens de zwembadfolie moet worden veranderd is een project; een zwembad renovatie. Samengevat kost een zwembad renovatie dus tussen de 2500 en 25000 euro. Wij zijn er om jou te helpen. Bespreek al je wensen onder het genot van een bak koffie en je krijgt een exacte prijsopgaaf voor jouw zwembad renovatie.

Wat kost zwembadfolie vervangen?

Er zijn 2 manieren om de folie te verangen; ofwel met een kant en klare linerzak ofwel komen wij langs (net als dakbedekkers) met rollen zwembadfolie en lassen dat er ter plaatse in. Kwalitatief is het tweede een stuk duurzamer maar daar is de prijs dan ook naar. Wij hebben al nieuwe liners gehangen in een bad van 3 meter rond voor een 1500 euro en we hebben ook al nieuwe zwembadfolies gelast in een bad van 6 x 12 meter inclusief dubbele trap, plage, lamellennis en staranden voor 22500 euro. Geheel vrijblijvend en kosteloos maken wij voor jou een offerte op maat.

Wanneer is het tijd om je zwembad te laten renoveren?

Een zwembad renoveren kan in principe het hele jaar. Wij voeren werkzaamheden uit door heel Europa (99% in NL en BE, maar ook wel eens daarbuiten) gedurende het hele jaar. Financieel gezien kunnen wij wat met de prijs doen in de maanden september t/m februari omdat onze monteurs dan niet altijd alle dagen in de week zijn volgeboekt. In de maanden maart t/m augustus moeten wij vaak ‘NEE’ verkopen omdat we helemaal volgeboekt zijn. Het is echter niet altijd financieel aantrekkelijk om werkzaamheden in de wintermaanden te laten uitvoeren omdat er dan problemen kunnen zijn met het grondwaterpeil. Je zou dan duizenden euro’s kwijt zijn aan bronbemaling en dat is niet nodig in de drogere perioden in het jaar. Ook kan een liner niet in de wintermaanden worden geplaatst vanwege de temperatuur welke het plaatsen van de liner niet toelaat. Informeer dus bij ons naar de meest gunstige periode voor jouw renovatie.
 

APP is jouw partner in zwembad renovatie, bouw en onderhoud

Vind je niet wat je zoekt of spreek je graag met een van onze zwembadspecialisten? Het team van APP staat voor je klaar om jouw zwembad zo te renoveren dat deze weer perfect past bij jou en jouw tuin.