Inspiratie en informatie voor een prachtig verlicht zwembad

Ben je een nieuw inbouwzwembad of opbouwzwembad aan het bouwen? Je bestaande bad aan het renoveren? Zit je nog in de oriëntatie fase? Op deze pagina vind je alle beschikbare informatie over zwembadverlichting overzichtelijk op één plek.

Zwembadverlichting

Met zwembadverlichting creëer je eenvoudig sfeer en veiligheid in de avonduren. Maar er is meer gaande in de wereld van de zwembadverlichting. Zo zijn er verschillende verlichtingsoplossingen voor verschillende type baden. Er zijn meerdere soorten lampen. Er zijn verschillende manieren om jouw zwembadverlichting te voorzien van stroom. En uiteraard ook verschillende merken. Na het lezen van deze pagina weet jij precies welke zwembadverlichting het beste past bij jouw situatie. Maar spreek je liever direct met een van onze verlichtingsspecialisten over wat voor jou de beste keuze is? Ook dan kun je uiteraard op ons rekenen. Eerlijk APP-advies is met ‘n telefoontje of ‘n mailtje altijd binnen handbereik.

Waarom elk zwembad verlichting verdiend

In onze optiek verdiend elk zwembad verlichting. Want wat is er fijner dan op een zwoele zomeravond tot in de late uurtjes genieten van je eigen zwembad. Van onze klanten horen we vaak terug dat – sinds ze het zwembad verlicht hebben – ze het bad ook vaker gebruiken wanneer het donker is. Logisch ook want zwembadverlichting zorgt o.a. voor extra veiligheid. Maar niet in de laatste plaats creëert het ook een unieke sfeer in je tuin. Want met de juiste verlichting transformeer je die donkere plek in je tuin in een prachtige lichtgevende parel. Met één spreekwoordelijke druk op de knop verander je de hele sfeer van je tuin en krijgt het geheel iets magisch. Ook wanneer je je zwembad niet gebruikt. En exact hetzelfde geldt natuurlijk ook voor binnenbaden zoals je op 2 van de onderstaande foto’s kunt zien.

Zwembadverlichting en veiligheid

Het heeft net de revue al gepasseerd: Zwembadverlichting is niet alleen maar mooi, het zorgt ook voor overzicht en dus een extra stukje veiligheid. En wel net dat stukje extra veiligheid dat in onze optiek essentieel is, ongeacht jouw gezinssamenstelling. Want zwembadverlichting zorgt ervoor dat je zowel mens als dier ziet in het donker. En het is misschien niet leuk om te lezen maar jaarlijks gebeuren er ongelukken met onverlichte zwembaden. Verlichting kan het verschil maken tussen leven en dood. Je wil er misschien niet aan denken, maar toch is het goed hier wel even bij stil te staan en je te beseffen hoe eenvoudig je jouw zwembad veiliger maakt.

APP EXPERT TIP: Beknibbelen op zwembadverlichting?

Een zwembad is dé plek voor plezier. Een plek waar je met je gezin, familie en vrienden vollop en zorgeloos van moet genieten. Het plaatsen, aanleggen of renoveren van een zwembad kun je zo goedkoop of zo duur maken als je zelf wilt. Maar ons advies is altijd en aan iedereen: bespaar niet op de zwembadverlichting. De reden hiervoor is in de alinea hierboven beschreven.

Zwembadverlichting opzetzwembad

Voor ieder type zwembad is er onderwaterverlichting. Dus ook voor permanente opzetzwembaden en/of tijdelijke zwembaden van merken zoals Intex, Jilong en Bestway. Wil je meer weten over de verlichtingsoplossingen voor (tijdelijke) opzetbaden neem dan contact op met een van onze zwembadspecialisten.

Soorten zwembadverlichting

Zoals in de inleiding al benoemd, zijn er meerdere soorten zwembadverlichting. Allemaal hebben ze dezelfde functie; jouw zwembad verlichten, je bad veiliger maken wanneer het donker is en de sfeer in en om je bad een flinke boost geven. Bij het bouwen van een zwembad is het raadzaam om voorafgaand aan de bouw goed na te denken of je er waterverlichting in wilt hebben of niet. Dit omdat het niet eenvoudig is dit achteraf te installeren. Hieronder lichten we alle verschillende soorten zwembadverlichting even kort toe.

Inbouw zwembadlamp

Inbouw zwembadlampen zijn in onze optiek de beste keuze voor bouwkundige zwembaden. Deze lampen worden tijdens de bouw strak weggewerkt in de wand en/of vloer van je zwembad.

  • Strak en naadloos weggewerkt in de wand
  • Roestvrijstaal of ABS
  • Bestand tegen waterdruk
  • Bedraad 12V laagspanning middels transformator
  • Aansluiten op aardlekschakelaar

Opbouw zwembadlamp

Opbouw zwembadlampen zijn goedkoper dan de inbouwlampen. Waarschijnlijk omdat opbouwverlichting één tot enkele centimeters uit de wand steekt. Om deze reden worden ze minder vaak geplaatst in bouwkundige zwembaden. Tegenwoordig kiest iedereen liever voor inbouwverlichting. Hierdoor is het vandaag de dag aanschaffen van nieuwe opbouwlampen een behoorlijke uitdaging.

Drijvende zwembadlamp

Ook zijn er drijvende zwembadlampen verkrijgbaar. Drijvende zwembadlampen zijn ideaal voor zowel opzetbaden als bouwkundige zwembaden. Het grote voordeel van deze zwembadlampen is dat er geen elektriciteitsdraden of transformators nodig zijn. Hierdoor zijn ze eenvoudig te verplaatsen. Maar houd er wel rekening mee dat drijvende zwembadverlichting altijd op batterijen of een oplaadbare accu werken. Hierdoor zijn je drijvende zwembadlampen minder betrouwbaar in het op elk gewenst moment bieden van verlichting, veiligheid en sfeer.

  • Drijft op wateroppervlak
  • Plastic of rubber
  • Werkt op (oplaadbare) batterijen / accu
  • Geen elektriciteitsdraden of transformators

Zwembadlamp met magneet

Een zwembadverlichting met magneet is speciaal ontw