Houten zwembad opgebouwd in Essen België

Soms zit het ook wel eens tegen. Ook bij de zwembadbouwers van APP. Maar gelukkig geven we nooit op en gaan we net zolang door tot dat iedereen 100% tevreden is.

Houten zwembad opgebouwd in Essen België

Deze klant in Essen wilde graag een bad boven de grond hebben. Dit was wat veiliger voor (klein)kinderen en huisdieren en het voordeel is dan ook dat er niet zoveel vuil in het zwembad waait als bij een volledig ingebouwd zwembad. Aangezien het een stijlvolle aanblik moest hebben genoot de voorkeur van de klant voor een houten zwembad i.p.v. bv. een stalen zwembad. In dit geval viel de keus op een WEVA zwembad in de afmetingen 6,0 x 3,0 meter en dan 1,33 wandhoogte.

Het is helaas niet helemaal vlekkeloos verlopen, maar uiteindelijk heeft APP A Perfect Pool het toch tot een mooi einde weten te brengen.

Ook een houten zwembad bouwen begint met een betonvloer

Een van de pluspunten van een houten zwembad is de schoonheid van het hout zelf. Hout oogt luxe en geeft dan ook een mooie uitstraling aan de complete tuin. Afhankelijk van het type houten bad dat men kiest, dient de installatie ervan elk op zijn eigen manier uitgevoerd te worden. In dit geval (vanwege ook de rechthoekige vorm) dient er een metaalconstructie zorgvuldig te worden gepositioneerd en dan meegestort te worden met de betonvloer. Een exacte plaatsing hiervan is dus funest voor het eindresultaat.

Bouw van een houten opbouwzwembad

Warmtepomp was qua zwembadtechniek een absolute must

Veel eisen m.b.t. de techniek had de klant niet. Ook gezien de beperkte ruimte werd de apparatuur niet oversized (met overcapaciteit) gebouwd. Een standaard pomp met filter maar wel de uitbreiding van een automatische chloor en ph-regeling en uiteraard een warmtepomp om op een gerieflijke temperatuur te kunnen zwemmen.