Een houten zwembad voor alle buren in Rotterdam

Men heeft hier gekozen voor een houten zwembad omdat ook de meeste huizen met hout zijn afgewerkt.

Een houten zwembad brengt gezellige Rotterdamse straat nog dichter bij elkaar

Een conflict met de buren over bijvoorbeeld geluidsoverlast, een te hoge boom dicht op de erfscheiding, het recht van overpad, etc. is aan de orde van de dag. Maar het kan ook heel anders. Deze ongelooflijk gezellige buurt in Rotterdam heeft gezamenlijk een houten zwembad aan laten leggen om de saamhorigheid onder de medebewoners nog verder te vergroten. Onder het genot van een hapje en drankje gezellig tijd met de buren doorbrengen, terwijl de kinderen samen aan het zwemmen zijn. Waar tref je dat tegenwoordig nog aan? Nou hier dus. Men heeft hier gekozen voor een houten zwembad type interline Bali i.p.v. bv. een stalen zwembad, omdat dit mooier oogt in deze wijk waar ook de meeste huizen met hout zijn afgewerkt.

Een Oudhollands spreekwoord zegt ‘Beter een goede buur dan een verre vriend.’. Dat spreekwoord is hier ontstaan!

Een volwaardig houten opbouwzwembad maar dan wel klein stukje ingegraven

Dit soort houten opbouwzwembaden moeten altijd op een betonvloer worden gemonteerd. In de betonvloer moeten de stalen draagbalken worden meegestort. Daarna kan het opbouwen van de planken beginnen. Normaliter een flinke klus met de nodige precisie. Maar door de volop aanwezige interesse van alle buurtbewoners was het een leuke klus om te klaren. Om het bad niet helemaal boven het maaiveld uit te laten steken, is er gekozen om het zwembad een stukje in te graven. Dat is immers het voordeel van de houten baden want die kunnen geheel, gedeeltelijk of helemaal niet ingegraven worden.

Slechts een automatisch waterbehandelingssysteem en warmtepomp klaren de klus

De speeltuin is het middelpunt van deze straat. Er moet vooral veel genoten kunnen worden zowel onder de kinderen als de volwassenen. Daarom moet het onderhoud zoveel mogelijk ingeperkt worden. Vandaar dat hier gekozen is voor een automatisch waterbehandelingssysteem, de EPS/One. Om een zo lang mogelijk seizoen te beleven met het zwembad is ook gekozen voor een warmtepomp. Dit alles mooi weggewerkt in een soort van ‘kist’, verstopt tussen de bosschages.

Een mooi houten zwembad dat perfect past in het plaatje van de straat

Het is altijd afwachten of het resultaat uitpakt, als wat de klant ervan verwacht. Maar dat is hier ook weer helemaal goed gekomen. Een mooi zwembad dat volgens de buurtbewoners perfect past in het plaatje van de straat. Vertier voor jong en oud, een mooie aanvulling bij de trampoline, schommel, klimrek en overige attracties en een goede reden voor de papa’s en mama’s om ’s-avonds met de buren een drankje te nuttigen.

  • Afmeting houten zwembad: 6,4 x 4,0 meter, 1,36 meter wandhoogte

  • Lichtblauwe liner

  • Pentair Azur topmount filtercombinatie

  • PA filterbesturing

  • EPS One pH/Rx automatische doseersysteem

  • PPG Fairland Comfortline warmtepomp

Aan het woord

Dit bad is een tweetal jaren geleden door APP A Perfect Pool gebouwd. De saamhorigheid in deze straat is zeker nog vergroot en het zwembad wordt bij elke zonnestraat optimaal gebruikt door alle kleine en grote kinderen in de straat.

De noodzaak van een eerlijk advies

Een zwembad laten bouwen doe je waarschijnlijk maar één keer in je leven. Daarom is het essentieel dat je alle benodigde informatie ontvangt en weloverwogen de juiste keuze maakt. APP is al 20 jaar dé zwembadbouwer van Nederland & België. Dus zoek je ruime ervaring en een eerlijk advies? Bezoek dan eens geheel vrijblijvend onze showroom.

Waarom kiezen voor APP?

  • Grote showroom met demo-opstellingen

  • Van advies tot en met montage onder een dak

  • Eigen service monteurs in Nederland & België