Bouwkundig zwembad in de kelder van het huis

Als een wonder bleek alles tot op de cm nauwkeurig ingebouwd te zijn. Dit maakt het verschil tussen een ‘gewone’ zwembadbouwer en APP A Perfect Pool.

Bouwkundig zwembad in de kelder van het huis

Deze klant liet in Rotterdam een compleet nieuw huis bouwen door zijn aannemer. Aangezien deze aannemer niet voldoende ervaring had om een bouwkundig zwembad te bouwen is de expertise van APP A Perfect Pool ingeschakeld. De totale bouw van het huis met zwembad heeft meer dan 2 jaar in beslag genomen. Een goede planning en levering van materialen was dan ook zeer belangrijk. Zo moest de lamellenafdekking van 4 meter breedte al wel geleverd worden voordat het dak op de kelder kwam. Daarna was er geen mogelijkheid meer om dit hier geplaatst te krijgen. Een spannend project van begin tot eind.

Dit bouwkundige zwembad is met militaire precisie gebouwd. Fouten in de bouw zouden ongekende gevolgen hebben gehad.

Samen met de aannemer een binnenzwembad ingraven

Het bouwen van een binnenzwembad is al een heel stuk lastiger dan het bouwen van een zwembad in de tuin. Als dit dan ook nog eens in de kelder moet komen geeft dit nog een extra dimensie.

We moesten starten met een 7 meter diep gat in de tuin te graven. Nadat de nodige vrachtwagens dit hadden afgevoerd kon de bouw beginnen en zie hier het resultaat.

Alle zwembadtechniek voor dit project is 100% geautomatiseerd

Je kunt gezond leven door gezond te eten, niet te roken en voldoende te bewegen en te ontspannen. Door gezond te leven verklein je de kans op ziekten. Ook helpt gezond leven je langer fit te blijven. Een gezonde leefstijl is goed zorgen voor je lichaam en je geest. Dit was dan ook de reden dat deze klant koos voor een binnenzwembad. Klant had zichzelf voorgenomen om elke dag minstens een half uur te gaan zwemmen en daarnaast een plek te creëren om te kunnen ontspannen. Dat betekent dus ook met zo weinig mogelijk onderhoud aan het zwembad. Met de gekozen techniek is dit prima gelukt want alles verloopt geautomatiseerd.

Een binnenzwembad om trots op te zijn

Het resultaat van dit bouwkundig binnenzwembad verdient zeker een schoonheidswedstrijd.
Kosten nog moeite zijn hier gespaard. Het systeem is zo geautomatiseerd mogelijk opgezet met gebruik maken van zo weinig mogelijk chemicaliën. De afwerking van zowel de folie (3D-relief ‘marmerlook’) als de inbouwdelen (RVS) zorgen voor de zeer chique afwerkingsgraad.
Ondanks dat de solar lamellen geen toegevoegde waarde hebben voor het verwarmen van het zwembad is er vanwege de ‘look & feel’ toch voor deze lamellen gekozen.

Aangezien het een binnenbad betreft is er bijna geen vuil in het bad zoals bladeren, insecten, etc. Toch dient gemak de mens en is het compleet gemaakt met een automatische zwembadrobot.

 • Afmeting: 11,8 x 4,0 meter, 1,4 meter diep

 • Alkorplan Touch White Vanity zwembadfolie

 • RVS watergordijn en RVS waterval

 • Spectravision RGB LED onderwaterverlichting

 • Pentair Intelliflo zwembadpompen

 • Dolphin M400 automatische zwembadrobot

 • Sugar Valley Aquascenic HD3- Hydrolyse apparaat

 • Speck Badu Jet Vogue tegenstroominstallatie

 • Aquadeck hoekkap lamellensysteem

 • Astral Nanofiber patroonfilter

 • incl. polycarbonaat aluminium look lamellen

 • Bowman CV-wisselaar

 • Inbouwdelen in RVS

 • UV-filter

Aan het woord

Een hele dikke pluim! Het bouwen van dit zwembad is met militaire precisie gebouwd. Aangezien de kelder als eerst moest worden gestort en daarin het zwembad werd geplaatst moesten alle buizen voor het zwembad al worden aangebracht in de muren voordat de rest van het huis kon worden gestort. Meer dan 1 jaar later was de kelder pas beschikbaar om het bad af te maken. Als er een lekkage was geweest in 1 van de buizen van het zwembad had dit nooit meer hersteld kunnen worden. Als een wonder bleek alles tot op de cm nauwkeurig ingebouwd te zijn. Dit maakt het verschil tussen een ‘gewone’ zwembadbouwer en APP A Perfect Pool

De noodzaak van een eerlijk advies

Een zwembad laten bouwen doe je waarschijnlijk maar één keer in je leven. Daarom is het essentieel dat je alle benodigde informatie ontvangt en weloverwogen de juiste keuze maakt. APP is al 20 jaar dé zwembadbouwer van Nederland & België. Dus zoek je ruime ervaring en een eerlijk advies? Bezoek dan eens geheel vrijblijvend onze showroom.

Waarom kiezen voor APP?

 • Grote showroom met demo-opstellingen

 • Van advies tot en met montage onder een dak

 • Eigen service monteurs in Nederland & België