Inbouwzwembad met terras in Burgh-Haamstede

Door het terras te verankeren aan de zwembadwanden zal deze nooit verzakken en blijft het altijd een mooi geheel.

Inbouwzwembad met terras in Burgh-Haamstede

Natuurlijk is er in zeeland water genoeg, maar de zee is niet altijd verwarmd en op de warme dagen kan je in die drukte ook niet altijd lekker ontspannen omdat het vaak uitpuilt van de toeristen en dagjesmensen. Daarom had deze klant de wens om een inbouwzwembad in zijn tuin te bouwen van 10,0 x 4,0 meter groot. En dat met een superluxe inlooptrap.

De samenwerking tussen de medewerkers van APP A Perfect Pool en de aannemer (firma Franken) ging als vanzelf

Een mooi inbouwzwembad met verankerd terras

Om te voorkomen dat een terras in de loop der jaren gaat verzakken is het van belang om te zorgen voor een robuuste, stabiele ondergrond. Een verzakking van het terras om het zwembad is nooit te wijten aan de kwaliteit van de stenen, maar aan de ondergrond cq. de fundering.

Om dit te voorkomen had de klant de wens om een terras mee te storten rondom het bad en deze ook te verankeren aan de muren van het zwembad. Door deze uitvoering hoeft de klant nooit meer iets aan het terras te doen; het blijft altijd 1 strak geheel.

Jetstream als verrassende gadget in dit inbouwzwembad

Naast de noodzakelijke apparatuur zoals een filter en zwembadpomp wilde de klant de technische ruimte ook zo energiezuinig mogelijk laten bouwen. Daarom is er een frequenstiegestuurde zwembadpomp en inverter warmtepomp geplaatst. En uiteraard LED onderwaterverlichting i.p.v. de traditionele energieverslindende zwembadlampen.

Omdat het zwembad geen 20 meter lang werd gemaakt maar de klant toch langere afstanden wilde zwemmen is er gekozen voor een jetstream in het bad. De krachtige bijbehorende pomp stuwt het water door de kop van de jetstream waardoor je in een tegenstroom kunt zwemmen en het bad als het ware geen eind kent.

Inbouwzwembad met ingebouwde lamellenafdekking en doorgetrokken terras als eindresultaat

Ziet u uzelf al liggen in een dergelijk zwembad in uw tuin ? Het is mogelijk !
Ook bij deze klant is het begonnen met een idee. Nu zijn de tuinfeestjes helemaal compleet omdat de gasten nu tijdens een warme zomerparty een verfrissende duik kunnen nemen in het zwembad.
In de COVID tijd -toen de sportscholen gesloten waren- kon deze klant wel doorsporten d.m.v. de toegepaste jetstream. Ook dat is een overweging waard.

 • M-Premium 650 zandfilter gevuld met filterglas

 • Speck Badu Jet Vogue tegenstroominstallatie

 • Dolphin M400 electrische zwembadrobot

 • Spectravision LED onderwaterverlichting

 • Afmeting: 10,0 x 4,0 x 1,5 meter diep

 • Aquadeck lamellen hoekkapsysteem

 • Epervier lichtgrijze winterafdekking

 • Hydro-Pro inverter warmtepomp

 • EPS One pH/Rx doseersysteem

 • Pentair Intelliflo zwembadpomp

 • Lichtgrijze zwembadfolie

 • Twilight randstenen

Aan het woord

Als leek zijnde weet je niet waar je allemaal rekening mee moet houden met het bouwen van een zwembad. Door de jarenlange ervaring van de medewerkers van APP A Perfect Pool en de vele zwembaden die zij samen met de firma Franken al hebben gebouwd verliep alles heel soepeltjes. Beide partijen zijn helemaal op elkaar afgestemd en weten wat zij in elke fase van elkaar kunnen verwachten. Hierdoor blijft de focus op het bouwen van het zwembad en gaat er geen onnodige tijd verloren. Deze vlotte samenwerking zie je dan ook terug in de fijne afwerking van het hele project.

De noodzaak van een eerlijk advies

Een zwembad laten bouwen doe je waarschijnlijk maar één keer in je leven. Daarom is het essentieel dat je alle benodigde informatie ontvangt en weloverwogen de juiste keuze maakt. APP is al 20 jaar dé zwembadbouwer van Nederland & België. Dus zoek je ruime ervaring en een eerlijk advies? Bezoek dan eens geheel vrijblijvend onze showroom.

Waarom kiezen voor APP?

 • Grote showroom met demo-opstellingen

 • Van advies tot en met montage onder een dak

 • Eigen service monteurs in Nederland & België