Opbouwzwembad, dat oogt als een inbouwzwembad in Breda

Pal naast het water bouwde APP een opbouwzwembad en inbouwzwembad in één. Benieuwd hoe we dat voor elkaar gekregen hebben? 

Opbouwzwembad, dat oogt als een inbouwzwembad in Breda

Deze klant in Breda wilde een opbouwzwembad in de tuin, parallel langs het water. Doordat de tuin schuin afloopt naar het water toe is de aarde aan de kant van het huis opgevuld tot randsteenhoogte om zo optimaal van het terras gebruik te kunnen maken en het niet lijkt of het zwembad bovengronds is geplaatst. Aan de andere zijde is deze zijwand duidelijk wel aanwezig. Normaliter steekt een half ingegraven zwembad overal evenveel boven de grond uit. Hier is de ene zijde een opbouwzwembad en de andere zijde een geheel ingebouwd zwembad. Een leuk en speels geheel.

Niet alleen wij maar zelfs de herten aan de overzijde van de sloot waren onder de indruk van dit mooie resultaat.

Ideeën voor het inbouw zwembad van 150 diep worden realiteit

De ideeën waren er al langer om een zwembad te bouwen. Het was nu tijd om tot actie over te gaan. De wens van de klant was een zwembad van 8,0 x 4,0 meter en dan 1,50 waterdiepte. Dat houdt dus in dat de wandhoogte 1,60 meter hoog moest worden. Er mochten ook alleen maar eersteklas materialen gebruikt worden. Door achter de skimmers nog een muur op te metselen werd het zwembad beschermd tegen de meeste wind en werd er toch min of meer een privé-bad gecreëerd.

Stille en energiezuinige zwembadtechniek als vereiste

Door hier gebruik te maken van de Spectravision verlichting is het zwembad ook in het donker een pareltje in het oog. De Pentair frequentiegestuurde zwembadpomp is niet alleen energiezuinig, maar ook nog eens erg stil. Gezien de locatie van het huis en zwembad blijft hiermee de omliggende natuur ook in zijn rust. De combinatie van een zwembad warmtepomp met solar lamellen zorgen ervoor dat het zwembadseizoen wordt verlengd en er ook in voor- en najaar ontspannen kan worden na een vermoe