4-sterren camping zwembad tegen de grens van Luxemburg

Een prachtig stukje blauw in het grote groen van de Ardennen. Het circulair vernieuwde camping zwembad op camping Bertrix geeft gasten een onvergetelijke vakantie.

Een geüpgradede camping zwembad dat voldoet aan de VLAREM-regelgeving

Ardennen Camping Bertrix heeft al decennialang een zwembad voor hun gasten. De regelgeving daarvoor is in de loop der jaren veranderd. Bij deze renovatie dienden we ons dus te houden aan de nieuwe regelgevingen volgens de lokale wetten in de deelstaat Vlaanderen. Dit betreft de VLAREM-regelgeving. Deze regelgeving houdt in dat als de waterhoogte meer dan 1,38 meter is, er continu een badmeester aanwezig moet zijn. Op verzoek van de klant hebben wij de oude duikkuil met beton opgevuld. Bij camping Bertrix gaat het immers niet om het diepte duiken, maar om het nemen van een verfrissende plons.

Je ne parle pas tres bien francais. Donnez-moi justee une biere. 

Een unieke transformatie: van zwembad met duikkuil naar buitengewoon zwemparadijs

De 4 buitenmuren zijn het enige overblijfsel van het oude zwembad. Binnen deze 4 muren onderging het bad een complete transformatie. Zo is de diepte aangepast door extra kubieke meters beton te storten. Ook hebben de RVS-trappen plaatsgemaakt voor een megagrote trap met ruime in- en uitstap. Om het zwembad heen is een gang gegraven. Hierin is al het techniek en het leidingwerk gemonteerd. De oude technische werkruimte is gesloopt. Op deze plek is een nieuwe ruimte gebouwd. Deze nieuwe ruimte is zo hoog gemaakt dat het dak aansluit op het reeds bestaande terras. De totale oppervlakte van het terras is nu een stuk groter geworden. Hierdoor is er ruimte bijgekomen voor de uitbreiding van het terras en de horecagelegenheid. Camping Bertrix doet er alles aan om het voor hun toekomstige bezoekers nóg beter te maken. Lekker op het terras vertoeven, biertje erbij en ondertussen perfect zicht op je zwemmende kind.

De eerste camping zwembad met een circulaire zwembad renovatie

Een enorm zwembad betekent ook dat de waterverplaatsing enorm groot moet zijn. Daarvoor waren er maar liefst 3 filters nodig van bijna 2 meter hoog. In totaal gaat er in al deze filters tezamen meer dan 7500 kilogram aan filtervulling. Deze volumen vormen tevens een goede training voor de monteurs van A Perfect Pool – APP.  

Na het plaatsen van de filterinstallatie was het tijd om wat warme aandacht aan de warmtepompen te geven. De aanwezige warmtepompen waren nog in goede staat. Door het ophogen van de zwembadbodem wordt de inhoud welke per uur door de warmtepomp verpompt wordt ook minder. De warmtepomp hoeft dus minder hard te werken. Om deze redenen was er nog voldoende vertrouwen in de huidige warmtepompen. Vanuit circulair oogpunt, duurzaamheid en meedenken met het budget van de opdrachtgever is er besloten de bestaande warmtepompen niet te vervangen.

De campinggasten hebben in het verleden altijd met een aangename temperatuur in het zwembad gezwommen. Dit was onder andere te danken aan de betrouwbare zwembadverwarming. Bij onderzoek was deze dan ook in perfecte staat. Reden genoeg om de zwembadverwarming niet te vervangen.

Buiten het installeren van het megagrote bad mogen we ook nog even lekker spetteren in het kikkerbadje. Voor het verduurzamen van het kikkerbad wordt de aanwezige filter hergebruikt. Buiten deze filter wordt de rest van het kikkerbad goed onder handen genomen door het team van A Perfect Pool – APP. Alles wat wij bij groot- en klein gaan vervangen en renoveren maken wij weer hypermodern. En dat allemaal volgens de juiste regelgeving. De klant geniet bij ons van een prachtig gerenoveerd zwembad, terwijl wij op een duurzame manier bijdragen aan een groenere wereld.

Ervaar het grootste openluchtzwembad van de Ardennen

Een kraakhelder verwarmd zwembad met een oppervlakte van meer dan 300 m². En met dit eindresultaat zeggen wij met trots dat dit één van de grootste openluchtzwembaden is binnen het gebied dat zich de Ardennen noemt. Maar dat is nog niet alles. Er is ook een splinternieuw peuterbad met glijbaan en waterpaddenstoel tot leven gekomen. Een prachtig resultaat van maandenlang hard werken in de Belgische Ardennen. Krijg je al kriebels om een frisse duik te nemen in dit mega-zwembad? Of koel je liever af onder de paddenstoel? Neem gerust eens een kijkje op de website van camping Bertrix en ervaar zelf het zwembad, de activiteiten en de mooie omgeving van het park.

Aan het woord

De klant heeft gebruik gemaakt van een lokale aannemer uit de omstreken van Bertrix. Dit houdt in dat de meeste van die medewerkers enkel Frans spraken. Beheersing van de Franse taal is niet ons sterkste vak. Zwembaden bouwen daarentegen dan weer wel. Uiteindelijk hebben we met veel handgebaar en lekkere croissants samen met de aannemer dit project als één mooi geheel opgeleverd.

De noodzaak van een eerlijk advies

Een zwembad laten bouwen doe je waarschijnlijk maar één keer in je leven. Daarom is het essentieel dat je alle benodigde informatie ontvangt en weloverwogen de juiste keuze maakt. APP is al 20 jaar dé zwembadbouwer van Nederland & België. Dus zoek je ruime ervaring en een eerlijk advies? Bezoek dan eens geheel vrijblijvend onze showroom.

Waarom kiezen voor APP?

  • Grote showroom met demo-opstellingen

  • Van advies tot en met montage onder een dak

  • Eigen service monteurs in Nederland & België