Zwembad winterklaar maken

Wanneer je een opbouwzwembad of inbouwzwembad in de tuin hebt moet je je zwembad winterklaar maken. Vorstschade heeft namelijk grote gevolgen voor je zwembad, de zwembadtechniek en je portemonnee. Deze kostenpost is gelukkig eenvoudig te voorkomen: Laat de specialisten van APP elk jaar je zwembad winterklaar maken. Of doe het zelf volgens ons 20 stappenplan.

Zwembad winterklaar maken hoe gaat dat in zijn werk?

Wanneer we jouw zwembad winterklaar maken bereiden we je bad voor op de komende koude wintermaanden. Hierbij is het ontzettend belangrijk dat we niets wordt vergeten. Maar uiteraard kun je het ook zelf proberen. Hiervoor heb je wel professionele tools en professionele producten nodig. De producten en de tools die wij hiervoor gebruiken vind je eenvoudig in onze webshop bij winteritems.

Wanneer zwembad winterklaar maken?

Eigenlijk is het heel simpel. Een zwembad winterklaar maken doe je wanneer de zomer voorbij is. Dit is ook precies het moment dat de meeste mensen het zwembad niet meer gebruiken. Oktober of november, wanneer de temperatuur van het zwembadwater onder de 12° zakt, is een perfect moment om jouw zwembad winterklaar te maken.

Winterklaar maken zwembad in elke situatie?

Het winterklaar maken van jouw zwembad moet elke winter opnieuw gebeuren. Maar sommige klanten blijven het zwembad ook in de wintermaanden gebruiken. Daarom zijn er twee manieren waarop je met jouw zwembad de winter in kan gaan.

Actief overwinteren

Ga je actief overwinteren, dan wil je ook in de wintermaanden gebruik maken van je zwembad. Dit betekent automatisch dat de zwembadtechniek blijft doordraaien. De verwarming staat dan net
boven de 0 graden. Het zwembadwater blijft dan de gehele winter circuleren door de leidingen, de pompen en de filters. Doordat het bad en de leidingen gevuld blijven met water met een temperatuur hoger dan nul graden beperken we de kans op vorstschade.

Passief overwinteren

De meeste Nederlandse en Belgische klanten kiezen echter voor passief overwinteren. Wanneer we globaal de volgende 3 stappen doorlopen hebben, is jouw zwembad winterklaar:

 • Zwembad gedeeltelijk leeg pompen.

 • Met een waterstofzuiger alle leidingen van het zwembad naar de technische ruimte leeg trekken.

 • Alle leidingen afsluiten met winterdoppen.

 • Winterdek voor zwembad aanbrengen.

Winterklaar maken zwembad zonder zorgen en met garantie

Ook bij een zwembad dat winterklaar is, stijgt gedurende de wintermaanden het zwembadwater door regen en gesmolten sneeuw. Maar wanneer je APP dit voor je gedaan heeft weet je één ding zeker: Wat er ook gebeurt jij hebt ik het voorjaar geen vorstschade.

Zelf je zwembad winterklaar maken een goed idee?

Wanneer je zelf geen tijd of zin hebt, of zeker wilt weten dat je niets vergeet laat je zwembad dan winterklaar maken door de zwembadmonteurs van APP. De meeste van onze klanten laten het zomer- en winterklaar maken eerder jaar weer opnieuw door ons uitvoeren. Dit met de garantie dat ze volgend voorjaar zonder vorstschade aan het nieuwe zwemseizoen kunnen beginnen.

Onderhoudscontract zwembad onderhoud

Sommige klanten sluiten daarvoor een onderhoudscontract af. Zo weten ze zeker dat wanneer ze ons nodig hebben we direct klaarstaan. Bent je hierin geïnteresseerd vul het onderstaande formulier in en wij nemen geheel vrijblijvend contact op met je op de mogelijkheden door te spreken.

Stappenplan en producten winterklaar maken zwembad

Ga je toch liever zelf aan de slag zorg er dan voor dat je goed voorbereid bent. Dus

 • Dat je de juiste producten in huis hebt

 • Dat je exact weet wat je moet doen en in welke volgorde

  Waarom kiezen voor APP?

  • Grote showroom met demo-opstellingen

  • Van advies tot en met montage onder een dak

  • Eigen service monteurs in Nederland & België

   Wij zijn op 7 oktober 2022 wegens omstandigheden gesloten.